Με εξαιρετικά καλούς ρυθμούς κινείται η τουριστική κίνηση, τη Μεγάλη Εβδομάδα, στο Καστελόριζο, καθώς η πληρότητα του νησιού στα διαθέσιμα καταλύματα να αγγίζει το 100%.

Ενδεικτικό του κλίματος στο νησί παρά τις απειλές που εκτοξεύονται από την Αγκυρα είναι και το γεγονός ότι τα ημερόπλοια από το τουρκικό λιμάνι Κας συνεχίζουν κανονικά τα δρομολόγια τους προς το Καστελόριζο και με Τούρκους τουρίστες να πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές στο ελληνικό νησί.

«Αφήστε τον Ερντογάν να φωνάζει», λέει μιλώντας στο «protothema.gr» ο εκτελών χρέη δημάρχου Μεγίστης, Γιώργος Σαμψάκος. Οπως σημειώνει ο κ. Σαμψάκος, «τα πράγματα στο Καστελόριζο είναι εντελώς ήσυχα και όλοι οι κάτοικοι είμαστε μία χαρά. Περιμένουμε πολύ κόσμο τις επόμενες μέρες και όλα τα δωμάτια είναι κλεισμένα. Εύχομαι καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση με υγεία σε όλους τους Ελληνες».

Το Blue Star Patmos αναμένεται να αφιχθεί στο Καστελόριζο, τη Μεγάλη Παρασκευή γεμάτο με επιβάτες με τις έως τώρα εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 800 επισκέπτες το τριήμερο του Πάσχα. Επίσης στις 3 Απριλίου, έφτασαν στο νησί με το τουρκικό καράβι από το Κας τουρίστες 12 εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων και Τούρκοι, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν πτοούνται από το τεταμένο κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών. Την περασμένη Κυριακή είχαν «δέσει» στο Καστελόριζο, δύο τουρκικά σκάφη με τουρίστες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν Τούρκοι, για μία ημερήσια απόδραση επί ελληνικού εδάφους.

Πληροφορίες από protothema.gr