Το μικροσκοπικό Cirrus Vision Jet είναι το ιδιωτικό αεροσκάφος που φαίνεται ότι θα αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς των αερομεταφορών.

Το κόστος του είναι 1,96 εκατομμύρια δολάρια, μία τιμή που το καθιστά το πιο προσιτό ιδιωτικό jet που πωλείται σήμερα. Στην πραγματικότητα, πωλείται περίπου στο ήμισυ της τιμής του πλησιέστερου ανταγωνιστή του.

Το Vision Jet έχει περάσει από 10 χρόνια μελέτης και σχεδιασμού, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Cirrus, και πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση τον Μάιο του 2016. Λίγους μήνες αργότερα, το αεροσκάφος πιστοποιήθηκε από την αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Η εταιρεία αυξάνει τώρα την παραγωγή και τις παραδόσεις.

Οι αγοραστές-στόχοι του Vision Jet είναι κάτοχοι ιδιωτικών jet και περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες, με την Cirrus να λέει ότι το Vision Jet είναι μια φυσική εξέλιξη για τους ιδιοκτήτες ελικοφόρων αεροσκαφών.

Το jet θα μπορεί να μεταφέρει πέντε ενήλικες επιβάτες και δυο παιδιά.

Σημειώνεται ότι, το αλεξίπτωτο έκτακτης ανάγκης μπορεί να σώσει το αεροσκάφος, ένα σύστημα που, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει σώσει πάνω από 100 ανθρώπους.