Το «Russian Knights» δημιουργήθηκε στις 5 Απριλίου 1991 και σήμερα επιχειρεί με οκτώ αεροσκάφη Su-30.

Την πρώτη τους επίδειξη πραγματοποίησαν το ίδιο έτος οι Russian Knights κατά τη διάρκεια περιοδείας τους στη Μεγάλη Βρετανία. Ακολούθησαν επιδείξεις στην Μαλαισία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Σλοβακία, τον Καναδά, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, κλέβοντας τις εντυπώσεις και κερδίζοντας τον θαυμασμό του κοινού.

Στις 12 Δεκεμβρίου 1995, επιστρέφοντας στην Ρωσία μετά την εμφάνισή τους στο αεροπορικό show της Μαλαισίας και πλησιάζοντας την αεροπορική βάση Kam Ranh στο Βιετνάμ για ανεφοδιασμό, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, τρία αεροσκάφη της ομάδας προσέκρουσαν σε ένα βουνό. Τέσσερα μέλη των Russian Knights σκοτώθηκαν και στη μνήμη τους τον Οκτώβριο του 1996 ανεγέρθηκε μνημείο στο χωριό Nikolskoye, κοντά στην αεροπορική βάση Kubinka όπου είναι θαμμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 16 Αυγούστου 2009, δυο Su-27 που συμμετείχαν σε πρόβες κοντά στη Μόσχα, συγκρούστηκαν στον αέρα σκοτώνοντας τον ένα πιλότο. Το τελευταίο ατύχημα έλαβε χώρα στις 9 Ιουνίου 2016, όταν ο πιλότος ενός Su-27, απέτυχε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα σε μια προσπάθεια να αποφύγει τη συντριβή πάνω σε σπίτια. Στα τέλη του 2016, τα Su-27 αντικαταστάθηκαν με Su-30.

Το ακροβατικό σμήνος των Russian Knights, αν και είχε άτυχες στιγμές, έχει εκτελέσει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις όλων των εποχών.