Η έκδοση Ultra Long Range του A350 XWB, MSN 216, ολοκλήρωσε επιτυχώς την πρώτη πτήση.

Όπως ανακοινώνεται, η νέα έκδοση της οικογένειας A350 XWB με τις καλύτερες πωλήσεις, θα είναι σε θέση να πετάξει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο εμπορικό αεροπλάνο και θα τεθεί σε λειτουργία με την Singapore Airlines, το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Το αεροσκάφος, που τροφοδοτείται από κινητήρες Rolls-Royce Trent XWB, έχει ξεκινήσει ένα σύντομο πρόγραμμα δοκιμαστικών πτήσεων για να πιστοποιήσει τις αλλαγές, σε σχέση με το πρότυπο A350-900, διευρύνοντας την ικανότητα εμβέλειας στα 9.700 ναυτικά μίλια.

Αυτές οι αλλαγές περιλαμβάνουν ένα τροποποιημένο σύστημα καυσίμου που αυξάνει την χωρητικότητα κατά 24.000 λίτρα, χωρίς την ανάγκη για πρόσθετες δεξαμενές καυσίμου. Η δοκιμαστική φάση θα μετρήσει επίσης τις βελτιωμένες επιδόσεις των αεροδυναμικών βελτιώσεων, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων πτερυγίων.

Όπως επισημαίνεται, με μέγιστο βάρος απογείωσης (MTOW) 280 τόνων, το Ultra Long Range A350 XWB μπορεί να πετάξει πάνω από 20 ώρες χωρίς διακοπή, συνδυάζοντας υψηλότερα επίπεδα άνεσης επιβατών και πληρώματος με ασυναγώνιστες οικονομικές συνθήκες για τέτοιες αποστάσεις.

Συνολικά, η Singapore Airlines έχει παραγγείλει επτά αεροσκάφη Ultra Long Range A350-900, τα οποία θα χρησιμοποιήσει σε απευθείας πτήσεις μεταξύ της Σιγκαπούρης και των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης εμπορικής πτήσης στον κόσμο, ανάμεσα στη Σιγκαπούρη και τη Νέα Υόρκη.

Το A350 XWB είναι μια νέα οικογένεια αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων, μεγάλης ατράκτου, που διαμορφώνουν το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών.

Το A350 XWB διαθέτει τον πιο σύγχρονο αεροδυναμικό σχεδιασμό, την άτρακτο και τις φτερούγες από ανθρακονήματα, καθώς και νέους κινητήρες Rolls-Royce με οικονομία καυσίμου. Οι τεχνολογίες αυτές μεταφράζονται σε ασυναγώνιστα επίπεδα λειτουργικής αποδοτικότητας, με μείωση κατά 25% της καύσης και των εκπομπών καυσίμων και σημαντικά χαμηλότερο κόστος συντήρησης. Το A350 XWB διαθέτει καμπίνα Airspace, που προσφέρει απόλυτη ευεξία κατά την πτήση, με την πιο ήσυχη καμπίνα διπλού διαδρόμου και νέα συστήματα αέρα.

Στα τέλη Μαρτίου 2018, η Airbus έχει καταγράψει συνολικά 854 σταθερές παραγγελίες για το A350 XWB, από 45 πελάτες παγκοσμίως, καθιστώντας το ήδη ένα από τα πιο επιτυχημένα αεροσκάφη ευρείας ζώνης.

Η Singapore Airlines είναι ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της οικογένειας A350 XWB, έχοντας παραγγείλει συνολικά 67 μοντέλα A350-900, συμπεριλαμβανομένων των επτά μοντέλων Ultra Long Range. Ο μεταφορέας έχει ήδη παραλάβει 21 A350-900.