Οι δύο αεροπορικές εταιρίες υπέγραψαν συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού (codeshare flights) προς την Πόλη του Μεξικού, τo Μουμπάι και το Νέο Δελχί από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, αρχής γενομένης από την 1η Μαΐου 2018.

Η Αeromexico, ο εθνικός αερομεταφορέας του Μεξικού, και η Jet Airways, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ινδίας, θα ενεργοποιήσουν από σήμερα την δυνατότητα αγοράς ναύλων για τις συγκεκριμένες πτήσεις κοινού κωδικού, οι οποίες θα δίνουν στους επιβάτες να ταξιδεύουν από και προς Μεξικό και Ινδία μέσω Λονδίνου.

Επιπλέον, με την συγκεκριμένη συνεργασία, οι Aeromexico και Jet Airways προσφέρουν στο επιβατικό κοινό καλύτερες ανταποκρίσεις καθώς και πρόσβαση στο δίκτυο πτήσεων τους ενώ αναμένεται να αναβαθμιστεί σημαντικά και η συνεργασία των δύο χωρών στα πεδία του τουρισμού και του εμπορίου, των οποίων ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης άγγιξε το 15% τα τελευταία τρία χρόνια.

Στα πλαίσια της συνεργασίας τους, η μεν Aeromexico θα προσθέσει τον κωδικό ΑΜ στις πτήσεις της Jet Airways από Λονδίνο προς πόλεις της Ινδίας, η δε Jet Airways τον κωδικό 9W στις πτήσεις της Aeromexico από το Heathrow προς την πρωτεύουσα του Μεξικού.

Σχολιάζοντας την συγκεκριμένη συνεργασία ο Anko van der Werff, Chief Revenue Officer της Aeromexico, ανέφερε ότι «με αυτή την συμφωνία η Aeromexico αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την προσπάθεια της να ενώσει τους πελάτες της με τις πιο σημαντικές περιοχές του κόσμου. Για αυτό τον λόγο η συμμαχία μας με την Jet Airways είναι εξαιρετικής σημασίας προκειμένου να προσφέρουμε στους επιβάτες μας αναβαθμισμένες επιλογές για ανταπόκριση προς την Ινδία, μια χώρα που παρουσιάζει συνεχή πρόοδο στις εμπορικές και τουριστικές της δραστηριότητες».

Από την πλευρά του ο Gaurang Shetty, Whole Time Director της Jet Airways δήλωσε: «Αποτελεί μια σπουδαία συμφωνία για την εταιρία μας, αφού μας επιτρέπει πλέον να δίνουμε στους επιβάτες μας περισσότερες ανταποκρίσεις για Μεξικό, μια χώρα που κεντρίζει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον του Ινδού ταξιδιώτη, ο οποίος αναζητεί νέες εμπειρίες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα διευκολύνει την αναβάθμιση των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών».

Οι επιβάτες των δύο εταιριών, μέσω αυτής της συνεργασίας, θα έχουν την δυνατότητα να κερδίζουν μίλια στα προγράμματα αφοσίωσης πελατών Jet Privilege και Club Premier.

Λίγα λόγια για την Aeromexico

Η Αeromexico, ο εθνικός αερομεταφορέας του Μεξικού, εκτελεί καθημερινά περισσότερες από 600 πτήσεις από τον κύριο κόμβο της στο Terminal 2 του Διεθνούς Αερολιμένα της πόλης του Μεξικό. Το δίκτυο πτήσεων της εκτείνεται σε περισσότερες από 90 πόλεις σε τρεις διαφορετικές ηπείρους και συγκεκριμένα 44 στο Μεξικό, 22 στις ΗΠΑ, 15 στην Λατινική Αμερική, 4 στον Καναδά, 4 στην Ευρώπη και 3 στην Ασία. Ο στόλος της, που αποτελείται από περισσότερα από 130 αεροσκάφη, περιλαμβάνει αεροσκάφη νέας γενιάς τύπου Boeing 787 και 737 καθώς και Embraer 170 και 190. Το 2012 η εταιρία ανακοίνωσε την μεγαλύτερη επένδυση στο Μεξικό, στον χώρο των αερομεταφορών, η οποία περιλάμβανε την αγορά 100 νέων υπερσύγχρονων αεροσκαφών από την Boeing (90 Boeing 737 MAX και 10 Boeing 787-9 Dreamliners). Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της αεροπορικής συμμαχίας SkyTeam και εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την εταιρία Discover the World.

Λίγα λόγια για την Jet Airways
Η Jet Airways αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ινδίας. Εκτελεί πτήσεις προς 65 προορισμούς τόσο στην Ινδία όσο και στη Νοτιοανατολική Ασία, τη Νότια Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Η εταιρία διαθέτει στόλο 120 αεροσκαφών που αποτελείται από Boeing 777-300ERs, Airbus A330-200/300, Boeing 737 νέας γενιάς και ATR 72-500/600. H Jet Airways, μαζί με τις Air Berlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Etihad Airways, Darwin Airlines και ΝΙΚΙ αποτελεί κομμάτι της Etihad Airways Partners. H Etihad Airways είναι μέρος της Etihad Aviation Group που διαθέτει ποσοστά μειοψηφίας στις προαναφερθείσες αεροπορικές εταιρίες.