Είναι γεγονός, πως οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Air France έχουν προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις στην εταιρεία, με αποτέλεσμα οι μετοχές της να πέσουν πάνω από 10% στην χθεσινή συνεδρίαση και να οδηγήσουν και στην παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, οι προσπάθειες του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της Γαλλίας να μετατρέψει το επιχειρηματικό μοντέλο του σε άλλες κατευθύνσεις, πιο κερδοφόρες βρήκε μεγάλη αντίδραση όταν η υπό-πίεση εταιρεία, αποφάσισε να μειώσει το κόστος λειτουργίας της.

Σημειώνεται, ότι πιλότοι, πλήρωμα και προσωπικό εδάφους διαμαρτυρήθηκαν έντονα και δεν δέχτηκαν το μόλις 5% αύξηση του μισθού από τον Φεβρουάριο, καθηλώνοντας τα αεροσκάφη της εταιρείας στο έδαφος λόγω των κινητοποιήσεων τους, κάτι που έχει στοιχίσει στην εταιρεία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Οι συνεχείς διαπραγματεύσεις έφτασαν πάλι σε αδιέξοδο, καθώς εργοδότες και εργαζόμενοι εξακολουθούν να μη συμφωνούν σχετικά με τις αυξήσεις των συμβάσεων, κάτι που οδήγησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Air France την Παρασκευή στην πόρτα της εξόδου. Θέση στην διένεξη μεταξύ εργαζομένων και εταιρείας πήρε και η Γαλλική κυβέρνηση (η οποία κατέχει το 14% της Air France) η οποία προειδοποίησε πως το μέλλον της αεροπορικής εταιρείας κρέμεται από μια κλωστή.

Τέλος, εχθές Δευτέρα τα νέα δεν ήταν θετικά, αφού είχαν συνέχεια για τον γαλλικό αερομεταφορέα, καθώς οι μετοχές της εταιρείας έπεσαν στην χαμηλότερη τιμή τους εδώ και ένα χρόνο, φέρνοντας την εύκολη σύγκριση με το υψηλότερο που είχαν δει, μετά την πρόσληψη του πρόσφατα αποχωρήσαντα CEO, ο οποίος είχε καταφέρει να λύσει ένα πρόβλημα που επί χρόνια βασάνιζε την Air France. Την χαμηλή κερδοφορία της σε σχέση με τις άλλες αεροπορικές εταιρείες.