Η Cobalt Air, αεροπορική εταιρεία της Κύπρου, εγκαινίασε στις 6 Μαΐου το νέο δρομολόγιο της προς το Ντίσελντορφ.  Η Cobalt μετά τη Φρανκφούρτη επεκτείνεται εκ νέου προς τη Γερμανία μέσω του προορισμού του Ντίσελντορφ. Η εταιρεία θα πραγματοποιεί τις απευθείας πτήσεις Λάρνακα-Ντίσελντορφ δυο φορές την εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο δρομολόγιο της Cobalt από τη δΛάρνακα προς το Ντίσελντορφ πραγματοποιήθηκε με το Airbus 310, το οποίο αναχώρησε στις 6 Μαΐου  στις 7 το πρωί και προσγειώθηκε στις 10:30. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη (09:05-12:30) και Σάββατο (07:05-10:30) με στόχο να εξυπηρετούν τόσο τους ταξιδιώτες αναψυχής όσο και τους επιχειρηματίες.

Η πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ανήκει στην κατηγορία των πιο ενδιαφερουσών πόλεων του κόσμου, καθώς έχει υψηλό βιοτικό επίπεδο, υπέροχη μόδα, περίτεχνη γαστρονομία και ιδιαίτερη φυσική ομορφιά.

Επιπλέον, η πόλη του Ντίσελντορφ αποτελεί μια πύλη προς την ευρύτερη Γερμανία καθώς διαθέτει πάνω από 350 τρένα (αστικά τρένα και Intercity Express τρένα) .

Ο Andrew Madar, Διευθύνων Σύμβουλος της Cobalt Air δήλωσε:

«Το Ντίσελντορφ αποτελεί μια σημαντικότατη προσθήκη στο πτητικό δίκτυο της εταιρείας, καθώς συμπληρώνει το δρομολόγιο της Φρανκφούρτης. Κύρια μας επιδίωξη, ήταν να συνδέσουμε την Κύπρο με αυτό το δημοφιλή προορισμό ο οποίος αποτελεί επιχειρηματικό και οικονομικό κέντρο της χώρας. Η Cobalt μέσα στο μικρό διάστημα παρουσίας της στον τομέα των αερομεταφορών έχει καταφέρει να ξεχωρίζει για τις υπηρεσίες που προσφέρει στις πτήσεις της. Εμείς, προσβλέπουμε να καλωσορίσουμε στην Κύπρο όλο και περισσότερους ταξιδιώτες από και προς τη Γερμανία».

Η Cobalt Air πιστοποιήθηκε πρόσφατα ως η μοναδική Κυπριακή αεροπορική εταιρία μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) και κατέχει επίσης την παγκόσμια αναγνώριση επιχειρησιακής ασφάλειας IOSA. Η εταιρεία αναγνωρίστηκε παγκοσμίως ως η καλύτερη νεοφυής αεροπορική εταιρεία της χρονιάς 2017 καθώς έχει βραβευτεί από την παγκόσμια Ερευνητική Εταιρεία Αεροπορικών Εταιρειών CAPA για τη γρήγορη επέκταση και τις καινοτόμες υπηρεσίες της. Η Cobalt Air εξυπηρετεί σήμερα 23 προορισμούς και 13 διαφορετικές χώρες.