Όσοι ταξιδεύουν με τη Singapore Airlines (SIA) μπορούν πλέον να ενημερώνονται για την πτήση τους από το σπίτι τους δίνοντας απλώς μια φωνητική εντολή. Η SIA είναι ο πρώτος αερομεταφορέας της ΝΑ Ασίας που παρέχει πληροφορίες για την πτήση μέσω του Google Home. 

Συγκεκριμένα, χάρη στο Google Home – το ηχείο που συνεργάζεται με την πλατφόρμα του Google Assistant και παρέχει τη δυνατότητα φωνητικής εντολής- οι χρήστες μπορούν να ζητούν πληροφορίες για τις πτήσεις της Singapore Airlines και της SilkAir  μέσω φωνητικής εντολής. Οι πληροφορίες που παρέχονται αφορούν τις τρέχουσες αναχωρήσεις και αφίξεις, ημερομηνίες, δρομολόγια και αεροσταθμούς.

Ακόμη, η SIA πρόκειται να εμπλουτίσει σταδιακά το περιεχόμενο των πληροφοριών που θα παρέχονται μέσω του Google Home. Οι πληροφορίες που μπορεί να βρει κανείς στο Google Home αποτελούν μια προέκταση του Kris, του beta chatbot της αεροπορικής εταιρίας, που εξυπηρετεί την επίσημη σελίδα της εταιρίας στο Facebook και που τέθηκε σε λειτουργία τον περασμένο Δεκέμβρη. Το beta chatbot Kris δημιουργήθηκε από στελέχη της εταιρίας και αναμένεται να λανσαριστεί επίσημα στο singaporeair.com το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Τέλος, συσκευές πρόσβασης στο Google Home θα είναι διαθέσιμες από την επόμενη εβδομάδα και στο KrisShop.com, το online κατάστημα της SIA.