Η Tesla συνεργάστηκε με την αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας Qantas για να μπει το Model X P100D στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness. Τελικά τα κατάφερε, αφού το Model X κατάφερε να ρυμουλκήσει ένα Boeing 787-9 Dreamliner.

Συγκεκριμένα, το εγχείρημα έγινε για να προωθήσει η Qantas τη συνεργασία της με την Tesla και τις ανταμοιβές που διαθέτει για τους ιδιοκτήτες Tesla, όπως φόρτιση των αυτοκινήτων στους χώρους αεροδρομίων στην Αυστραλία, ανταμοιβή πόντων πτήσης και άλλα.

Ακόμη, σημειώνεται ότι το αεροσκάφος, που ανήκει στην Qantas Airlines, ζυγίζει 130 τόνους (χωρίς επιβάτες και με λιγοστό καύσιμο στις δεξαμενές του), ξεπερνώντας έτσι την επίσημη ικανότητα ρυμούλκησης του ηλεκτρικού crossover των 2,5 τόνων.
 
«Ποτέ δεν έχει τοποθετηθεί επιβατικό αεροπλάνο σε ηλεκτρικό επιβατικό όχημα για ρυμούλκηση. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα» έγραψε αρχικά η Qantas και συνέχισε λέγοντας «Σε ένα απομακρυσμένο σημείο στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης το μοντέλο Tesla Model X P100D, με τη μεγαλύτερη δύναμη έλξης οποιουδήποτε ηλεκτρικού επιβατικού οχήματος, ήρθε αντιμέτωπο με το νεότερο αστέρι του στόλου της Qantas, το Boeing 787-9 Dreamliner».
 
Τέλος, η αεροπορική εταιρεία έκανε και μία υποτυπώδη σύγκριση των δύο μέσων αναφέροντας πως το αεροπλάνο έχει 236 θέσεις ενώ το όχημα μπορεί να φιλοξενήσει από 5 έως 7 επιβάτες, ενώ το Boeing έχει συνολική εμβέλεια έως και 14.500 χιλιόμετρα σε αντίθεση με το ηλεκτρικό μοντέλο που μπορεί να κινηθεί με μία φόρτιση για 565 χιλιόμετρα.

Δείτε το βίντεο: