Οι δραματικές στιγμές, που έζησε και ζει ο Kris Kacprzak, συγκλονίζουν. Ο ίδιος μόλις είχε πραγματοποιήσει πτώση με αλεξίπτωτο, όταν το μικρό αεροπλάνο που επέβαινε ο μικρός γιος του, Kacper, συνετρίβη.

Συγκεκριμένα, ο Kris Kacprzak είχε μόλις φτάσει με το αλεξίπτωτο στο έδαφος στα Midlands της Ιρλανδίας. Δευτερόλεπτα αργότερα έβλεπε το μικρό αεροπλάνο, όπου λίγο νωρίτερα βρισκόταν με τον γιο του Kacper, να συντρίβεται στη γη.

Ο ίδιος σε συνέντευξη, που έδωσε την Τρίτη στην Irish Mirror, είπε ότι έτρεξε ένα χιλιόμετρο για να φτάσει στο σημείο της τραγωδίας.

«Έσκαβα με τα γυμνά μου χέρια», είπε ο πατέρας στις προσπάθειές του να διασώσει το γιο του μετά την πτώση του αεροπλάνου.

Τα γεγονότα πριν από την τραγωδία:

Όλα ήταν όμορφα. Πατέρας και γιος μαζί με άλλα 16 άτομα επιβιβάστηκαν σε ένα μικρό αεροπλάνο. Εκτός του επτάχρονου Kacper, οι υπόλοιποι θα έπεφταν με αλεξίπτωτο στο Co Offaly, περιοχή της κεντρικής Ιρλανδίας.

Όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά. Ωστόσο η μοίρα έπαιξε τραγικό παιχνίδι στον Kris Kacprzak. Ο Kris ήταν ένας από τους 16 αλεξιπτωτιστές που πραγματοποίησαν προγραμματισμένο άλμα από το αεροπλάνο λίγα μόλις λεπτά πριν τη συντριβή.

Ο νεαρός γιος του Kacper, επτά ετών, παρέμεινε στην καμπίνα με τον πιλότο Neil ‘Billy Bowditch, ο οποίος έχασε, επίσης, τη ζωή του. Αφού είδε το αεροπορικό δυστύχημα, ο Kris, που ζει στο Huntstown στο Δουβλίνο, έτρεξε 1 χιλιόμετρο και προσπάθησε απεγνωσμένα να βγάλει τον γιο του από ένα λασπωμένο ποτάμι.

Εκπρόσωπος της ιρλανδικής αερολέσχης είπε στην The Irish Daily Mail:

«Ο Kris Kacprzak πήδηξε από το αεροπλάνο και από τη στιγμή που προσγειώθηκε, άρχισε να ξετυλίγεται αυτή η τρομερή τραγωδία«.

Ο Kacper αγαπούσε τον πατέρα του. Λάτρευε, επίσης, τα αεροπλάνα και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι καθώς θα μεγάλωνε θα αγαπούσε να πετάει με τον μπαμπά του», σχολιάζει φίλος της οικογένειας Kacprzak. Η θλίψη έχει σκεπάσει την Ιρλανδία για την τραγωδία που βύθισε στο πένθος δύο οικογένειες, αφού η πτήση της Δευτέρας ήταν μοιραία και για τον πιλότο Neil Billy Bodwitch.