Ρωτήσαμε παλιούς σπουδαστές της Global Aviation που χτίζουν καριέρα στο αεροπορικό γίγνεσθαι, ποια είναι η συνταγή για να πετύχει κανείς στον χώρο αυτόν. Οι απαντήσεις ήταν ποικίλες, αλλά όλες περιελάμβαναν δύο λέξεις: σωστή εκπαίδευση και πάθος!

Ρεπορτάζ: Ηλέκτρα Αλευρίτη

Tα αεροπορικά επαγγέλματα ήταν, είναι και θα παραμείνουν πάντα δημοφιλή, γιατί κρύβουν μια γοητεία. «Η νόσος του αέρα» που λένε πολλοί, είναι αγιάτρευτη και αυτό γιατί όποιος την έχει από μικρός, την έχει για μία ζωή.
Δεν χρειάζεται όμως μόνο αγάπη για την αεροπορία για να ασχοληθεί κανείς με τα σχετικά επαγγέλματα. Η σωστή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση, σε μία αξιόπιστη σχολή, είναι το Α και το Ω για να μπορέσει κάνεις να … πετάξει, μεταφορικά και κυριολεκτικά.
Ο Flávio de Sousa Coelho εργάζεται ως συγκυβερνήτης στη Ryanair (Boeing 737-800) και μας μιλάει για το «ταξίδι» του μέχρι να αποφασίσει να ασχοληθεί με το επάγγελμα του πιλότου: «Οταν έψαχνα για σχολή εκπαίδευσης χειριστών αεροσκαφών, οι απαιτήσεις μου ήταν η υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης, τα αποτελεσματικά προγράμματα πτήσεων, οι καλές στατιστικές απασχόλησης, καθώς και τα δίκαια και διαφανή κόστη. Στην Global Aviation βρήκα πολλά περισσότερα από ό,τι πλήρωσα, όπως καταρτισμένους εκπαιδευτές, συντηρημένα και επαρκή αεροσκάφη, σύγχρονο εξομοιωτή πτήσης και πολύτιμες συμβουλές σταδιοδρομίας και υποστήριξης. Η ζεστή φιλοξενία όλης της ομάδας έκανε τη διαμονή μου στα Μέγαρα, πολύ πιο εύκολη και ιδιαίτερα ευχάριστη. Είχα την ευκαιρία κατά την πτητική μου εκπαίδευση να ανακαλύψω την εκπληκτική ομορφιά των ελληνικών νησιών. Ενα μήνα αφότου έλαβα το πτυχίο μου, μου προσφέρθηκε η θέση του συγκυβερνήτη στη Ryanair».
Η Global Aviation είναι ο παλαιότερος και ο μεγαλύτερος οργανισμός εκπαίδευσης πιλότων αεροπλάνων στην Ελλάδα, πιστοποιημένος από την Ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και την Ευρωπαϊκή Αρχή Αεροπορικής Ασφάλειας (European Aviation Safety Agency – EASA). Παρέχει θεωρητική και πρακτική (πτητική) εκπαίδευση για επαγγελματικά (ATPL – CPL) και ιδιωτικά (PPL) προγράμματα εκπαίδευσης χειριστών αεροπλάνων, αλλά και αεροσυνοδών. Τα πτυχία εκδίδονται από την Ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και είναι ισότιμα με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά (EASA – JAA license). Στα 20 χρόνια παρουσίας της στον χώρο, η Global Aviation έχει εκπαιδεύσει επιτυχώς εκατοντάδες πιλότους και πληρώματα καμπίνας, που τώρα εργάζονται σε αεροπορικές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αερομεταφορείς όπως οι Aegean Airlines, Olympic Air, Ryanair, Sky Express, Qatar Airways, Mediterranean Airways, Blue Bird Airways, Etihad Airways και Emirates, εμπιστεύονται τους αποφοίτους της Global Aviation για τη στελέχωση των πληρωμάτων τους, δείχνοντας εμπιστοσύνη στα προγράμματα εκπαίδευσης του οργανισμού.
Η Ελεωνόρα Κλίμη εργάζεται ως αεροσυνοδός στην Air Mediterranean και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η Global Aviation είναι μία πολύ οργανωμένη σχολή, με εξαιρετικές εγκαταστάσεις και εξειδικευμένο προσωπικό. Η σχολή, μας βοήθησε πολύ γιατί μάθαμε πάρα πολλά που μετά, όταν μπήκαμε στην πρώτη μας εταιρεία, μας φάνηκαν όλα γνώριμα. Μπήκαμε στην πρώτη μας εταιρεία σχεδόν αμέσως και ήταν σαν να πετάμε χρόνια. Η Global Aviation S.A μας έκανε όχι μόνο να αγαπήσουμε το αεροπλάνο και τη δουλειά μας, αλλά μας έδωσε σωστές βάσεις για να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο μας».

 

Εμείς ρωτήσαμε κάποιους από τους αποφοίτους της Global Aviation για την πορεία τους μέχρι τώρα στον χώρο της αεροπορίας και για το μυστικό της επιτυχίας τους. Ιδού οι απαντήσεις:

Χαρίτος Γεράσιμος | ATPL Modular, Τάξη του 2004


Ο Γεράσιμος εργάζεται ως κυβερνήτης (Airbus 320) στη Wizz Air και σημειώνει: «Για κάποιον που θέλει να γίνει επαγγελματίας χειριστής αεροσκαφών, το πιο σημαντικό για την καριέρα του είναι να επιλέξει μια σωστή, επαγγελματική σχολή εκπαίδευσης. Η πτητική εκπαίδευση πρέπει να χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό, ασφάλεια, συνέπεια και πάνω από όλα να είναι οικονομική. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που επέλεξα την Global Aviation για την εκπαίδευσή μου».

Χαλδέζος Θεόφιλος | ATPL Modular, Τάξη του 2006


Ο Θεόφιλος εργάζεται ως κυβερνήτης στην Emirates (Boeing 777) και αναφέρει: «Η ικανότητα να πετάς ένα αεροπλάνο συνδυάζει επαγγελματισμό, αεροπορικές γνώσεις, ωριμότητα και αυτό-επίγνωση. Στην Global Aviation, θα εκπαιδευτείς να γίνεις εν τέλει, ένας ασφαλής, έμπειρος χειριστής αεροσκαφών με υψηλές ικανότητες πλοήγησης. Οι γονείς φροντίζουν για τη σωστή ανατροφή σου και η Global Aviation για τη σωστή επαγγελματική σταδιοδρομία σου».

Ξενάκης Γιάννης | ATPL Integrated, Τάξη του 2007


Ο Γιάννης εργάζεται ως κυβερνήτης στην Ολυμπιακή Αεροπορία (Bombardier Dash 8-Q400) και τονίζει: «Η συνεργασία μου με την Global Aviation ως μαθητής και σαν εργαζόμενος αργότερα, ήταν εξαιρετική. Νιώθω τυχερός για την υψηλής ποιότητας εκπαίδευση που έλαβα και ήταν μεγάλη μου τιμή που με επέλεξαν ως εκπαιδευτή πτήσεων. Κρίνοντας από την καριέρα μου, πιστεύω ότι η Global Aviation ήταν η κατάλληλη επιλογή, όχι μόνο για την ποιότητα εκπαίδευσης που προσφέρει, αλλά και για τις ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης».

Ζαγκίλης Θεόδωρος | ATPL Integrated, Τάξη του 2008


Ο Θεόδωρος εργάζεται σαν κυβερνήτης στην Ολυμπιακή Αεροπορία (Bombardier Dash 8-Q400) και υπογραμμίζει τα εξής: «Η εκπαίδευσή μου στην Global Aviation ήταν απόλυτα επαγγελματική, ταυτόχρονα όμως και φιλική, προσαρμοσμένη πλήρως στις ανάγκες μου. Στην Global Aviation βρήκα, εκτός από αξιόλογους και έμπειρους εκπαιδευτές, και καλούς φίλους, πρόθυμους να προσφέρουν τη βοήθειά τους, σε κάθε βήμα της εκπαίδευσής μου».

Γιαννόπουλος Βαγγέλης | ATPL Integrated, Τάξη του 2009


Ο Βαγγέλης εργάζεται ως κυβερνήτης στη Ryanair (Boeing 737) και δηλώνει: «Μου πήρε ένα χρόνο να βρω δουλειά. Η σχολή μου, με βοήθησε πολύ. Ασφάλεια, ποιότητα, ειλικρίνεια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Global Aviation. Η Global Aviation θα μείνει στην καρδιά μου, γιατί δεν είναι μόνο μία αξιόλογη σχολή, αλλά αποτελεί επίσης την αεροπορική οικογένεια για τους μαθητές της. Θα ήθελα να πω σε όλους, που ενδιαφέρονται να γίνουν επαγγελματίες πιλότοι με την Global Aviation, να χαρούν αυτό το μοναδικό ταξίδι».

Ζουλάκης Νίκος | ATPL Modular, Τάξη του 2012


Ο Νίκος εργάζεται ως κυβερνήτης στη Sky Express (Jetstream 41) υπογραμμίζοντας τα εξής: «Τελείωσα την εκπαίδευσή μου στην Global Aviation. Αποδείχθηκε η καλύτερη επιλογή, μιας και ο επαγγελματισμός της διοίκησης, των εκπαιδευτών εδάφους και αέρος, αλλά και του υπόλοιπου προσωπικού, έκαναν την όλη διαδικασία μία ιδιαιτέρως ευχάριστη εμπειρία. Θα πρότεινα την Global Aviation σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται πραγματικά να ακολουθήσει το επάγγελμα του χειριστή αεροσκαφών, χωρίς κανέναν ενδοιασμό».

Τζιάβας Κωνσταντίνος | ATPL Integrated, Τάξη του 2007


Ο Κώστας εργάζεται ως συγκυβερνήτης στη Norwegian Air (Boeing 737) σημειώνοντας παρακάτω: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που διάλεξα την Global Aviation για την εκπαίδευσή μου, λόγω των υψηλών προδιαγραφών στην πτητική, αλλά και στη θεωρητική εκπαίδευση. Επιπλέον, η σχολή με πληροφόρησε για τις προοπτικές της αγοράς χωρίς να μου δώσει ψεύτικες εντυπώσεις, καθώς και με ενημέρωσε από την αρχή, για το κόστος αλλά και τη διάρκεια της εκπαίδευσής μου. Ολα τα προηγούμενα δικαιολογούν τη φήμη της Global Aviation, ως ένας αξιόπιστος, ειλικρινής και επαγγελματικός εκπαιδευτικός οργανισμός, τον οποίο θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα».

Γιαννόπουλος Παναγιώτης | ATPL Integrated, Τάξη του 2009 Ο Παναγιώτης εργάζεται ως συγκυβερνήτης στην Aegean Airlines (Airbus 320) και αναφέρει: «Η Global Aviation έδωσε φτερά στο όνειρό μου και το έκανε πραγματικότητα. Η όλη εκπαίδευση ήταν μία υπέροχη εμπειρία. Οι εκπαιδευτές της σχολής είναι άρτια καταρτισμένοι και δυνητικοί γνώστες της επαγγελματικής εκπαίδευσης χειριστών αεροσκαφών, αλλά ακόμα περισσότερο πρόθυμοι να διδάξουν τον κάθε μαθητή με υπομονή και σεβασμό. Τα υψηλά πρότυπα εκπαίδευσης της σχολής αποτελούν ορόσημα για την επαγγελματική επιτυχία των αποφοίτων της».

Μπάρκας Κωνσταντίνος | ATPL Integrated, Τάξη του 2014


Ο Κωνσταντίνος εργάζεται ως συγκυβερνήτης στην Aegean Airlines (Airbus A320) και τονίζει: «Για μένα η εμπειρία που είχα με την Global Aviation ήταν εκπληκτική. Ο επαγγελματισμός και συνάμα η φιλική σχέση όχι μόνο με τους εκπαιδευτές, αλλά και με το προσωπικό της Ακαδημίας ήταν το κλειδί για μία επιτυχημένη συνεργασία. Είμαι επίσης ικανοποιημένος και ιδιαίτερα χαρούμενος με την απόφασή μου, που διάλεξα την Global Aviation για την εκπαίδευσή μου και τώρα να μπορώ να δουλεύω ως πιλότος σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Ακαδημία μου για τη συνεχή υποστήριξή της και την ποιότητα εκπαίδευσης που μου πρόσφερε κατά τα φοιτητικά μου χρόνια, ώστε να μπορώ τώρα να χαίρομαι αυτό που πάντα ονειρευόμουν να γίνω, επαγγελματίας πιλότος».

Κωνσταντίνος Στίνης | ATPL Integrated, Τάξη του 2015


Ο Κωνσταντίνος εργάζεται ως συγκυβερνήτης στην Aegean Airlines (Airbus A320) και παραθέτει τα εξής: «Ως άνθρωπος επιζητώ το καλύτερο σε όλες τις πτυχές της ζωής μου και μία από αυτές ήταν η εκπαίδευσή μου ως επαγγελματίας χειριστής αεροσκαφών. Για αυτό το λόγο διάλεξα την Global Aviation. Από την πρώτη στιγμή που επισκέφθηκα την Ακαδημία είδα τον επαγγελματισμό, την οργάνωση, την ειλικρίνεια και την ιδιαιτέρως φιλική ατμόσφαιρα, στοιχεία που με έκαναν να διαλέξω την Global Aviation χωρίς δεύτερη σκέψη. Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω την Ακαδημία για όλα όσα μου έδωσε και θα την συνιστούσα σε