Τα Jabbrrbox είναι ουσιαστικά μικρές «καμπίνες» που μπορούν να ενοικιαστούν από τους ταξιδιώτες που θέλουν μερικές στιγμές ηρεμίας. Πιο συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι στις καμπίνες έχουν πρόσβαση σε Wi-Fi, μπορούν να φορτίσουν τα κινητά τηλέφωνα ή τα τάμπλετ τους και να ακούσουν μουσική.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι για 15 λεπτά στο Jabbrrbox, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να πληρώσουν 10 δολάρια, για 30 λεπτά 15 δολάρια ενώ για μισή ώρα περί τα 30 δολάρια. Επιπλέον, σημειώνεται ότι η ιδέα γεννήθηκε όταν ο συνιδρυτής της εταιρίας Brian Hackathorn, βρέθηκε στο πολύβουο κέντρο του Μανχάταν την ώρα που έπρεπε να κάνει ένα επαγγελματικό τηλέφωνο. Στις καφετέριες είχε πολύ φασαρία και λόγω της φύσης του τηλεφωνήματος, ο Hackathorn δεν ήθελε να μιλήσει μπροστά σε κόσμο.

Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα για το Jabbrrbox. «Ένας μικρός ιδιωτικός χώρος που μπορεί να νοικιαστεί» λέει ο έτερος συνιδρυτής, Jeremy Jennings.

Τέλος, σύμφωνα με το CNN.gr οι δύο άνδρες αποφάσισαν να συνεργαστούν για να πάρει «σάρκα και οστά» η πρωτότυπη ιδέα του Hackathorn. «Αρχίσαμε να εξετάζουμε το δημογραφικό των αεροδρομίων» λέει στο CNNi ο Hackathorn.

Στόχος τους, όπως εξηγεί ο ίδιος, είναι όχι να αντικατασταθεί η αίθουσα αναμονής αλλά να μπορούν να καλυφθούν ορισμένες ανάγκες των ταξιδιωτών όσο περιμένουν την πτήση τους.
«(Οι αίθουσες αναμονής) Παρέχουν κάποιες ανέσεις αλλά δεν μπορείς να βρεις ησυχία και ιδιωτικότητα για να κάνεις δουλειά» λέει ο Hackathorn, εξηγώντας παράλληλα ότι οι μικρές αυτές καμπίνες μπορούν να λύσουν αυτή την ανάγκη.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, όμως, αντί οι επισκέπτες του να αισθάνονται κλειστοφοβικά, νιώθουν ότι βρίσκονται σε ένα όμορφο, δροσερό και ήρεμο περιβάλλον.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του αεροδρομίου LaGuardia, οι θάλαμοι αυτοί είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς ανάμεσα στους επισκέπτες. Μένει, λοιπόν, να αποδειχτεί εάν θα κάνουν την εμφάνισή τους και σε άλλα αεροδρόμια του πλανήτη.