Το μαχητικό με το οποίο αναμένεται να πετάει ο Τομ Κρουζ ως Μάβερικ στη νέα ταινία που έρχεται τον Ιούλιο του 2019 δεν είναι άλλο από το μαχητικό που αντικατέστησε το θρυλικό F-14 Tomcat του Πολεμικού των ΗΠΑ το 1999. Πρόκειται για το  F / A-18 Super Hornet.  Παρακάτω δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με το μαχητικό. Η εικόνα μέσα από το πιλοτήριο προκαλεί δέος. 

Το Βίντεο: Το F / A-18 Super Hornet έν ώρα δράσης

 

Σύμφωνα με το onalert.gr, σημειώνεται ότι το Boeing F/A-18E/F Super Hornet είναι ένα μαχητικό αεροσκάφος σχεδιασμένο για αεροπλανοφόρα. Το F/A-18E είναι μονοθέσια έκδοση και το F/A-18F διθέσια έκδοση. Το αεροσκάφος είναι εξελιγμένη τεχνολογικά παραλλαγή του λίγο μικρότερου και πολύ επιτυχημένου F/A-18 Hornet. 

Το Super Hornet διαθέτει εσωτερικό πυροβόλο των 20mm και μπορεί να μεταφέρει μεγάλο εύρος πυραύλων αέρος αέρος, αέρος εδάφους και αέρος επιφανείας. Πρόσθετες ποσότητες καυσίμου μπορούν να αποθηκευτούν σε 5 επιπρόσθετες εξωτερικές δεξαμενές.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Super Hornet έκανε την πρώτη το πτήση 1995. Μαζική παραγωγή ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 1997 και μπήκε σε υπηρεσία στο Αμερικανικό Ναυτικό το 1999 αντικαθιστώντας το F-14 Tomcat.