Η Volotea, ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τη διαδικασία ενίσχυσης της βάσης των μετόχων της, προσθέτοντας πέντε νέους κυρίαρχους επενδυτές για να ενισχύσουν την επιχειρηματική στρατηγική της εταιρείας και τη συνεχή ανάπτυξή της.

Πιο συγκεκριμένα, πέντε διαφορετικές εταιρείες ιδιωτικών μετοχών και οικογενειακά γραφεία με έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες (συμπεριλαμβανομένων των Elysium LLC και HRS Management) και της Ευρώπης (συμπεριλαμβανομένων των Meridia Capital, Rijn Capital και Rocinante) προσχωρούν στην Axis Participaciones Empresariales ως επενδυτές μετοχών στο Volotea.

Ακόμη, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Volotea, Carlos Muñoz, καθώς και η βασική ομάδα διαχείρισης, αυξάνουν τις επενδύσεις τους στην εταιρεία, επιβεβαιώνοντας μια ισχυρή δέσμευση για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της αεροπορικής εταιρείας.

Οι νέοι μέτοχοι αντικαθι στούν την CCMP και την Corpfin, που διαδραμάτισαν βασικό ρόλο στην εκτόξευση του Volotea το 2011 και υποστήριξαν την επέκταση του δικτύου της αεροπορικής εταιρείας, το οποίο τώρα εκτείνεται σε 78 πόλεις. Ο νέος επενδυτικός όμιλος θα υποστηρίξει τη συνεχή ανάπτυξη και επέκταση του Volotea, το οποίο έχει αυτοχρηματοδοτηθεί από το 2014.

«Σήμερα έχουμε φτάσει σε ένα σημαντικό ορόσημο στη νεανική ζωή της Volotea και είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε νέους ισχυρούς, κύρους και μακροπρόθεσμους μετόχους για να βοηθήσουμε στη χρηματοδότηση της στρατηγικής της εταιρείας και του τεράστιου αναπτυξιακού της δυναμικού, καθώς επιδιώκει να συνδέσει όλο το ευρωπαϊκό μέσο όρο,  ευχαριστούμε επίσης την CCMP και την Corpfin για την πολύτιμη στήριξή τους από την εταιρεία για όλα αυτά τα χρόνια », δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Volotea Carlos Muñoz.