Είναι γεγονός, πως με επιτυχία διεξήχθη για δωδέκατη φορά το επιστημονικό συνέδριο-θεσμός για τα αεροπορικά δρώμενα της χώρας μας, με θέμα: «ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ» έχοντας δύο βασικούς άξονες:

  1. Την εξωστρέφεια και τις επενδύσεις στην αεροπορική βιομηχανία
  2. Τον αεροπορικό τουρισμό, αεραθλητισμός, αλεξίπτωτο πλαγιάς, αερόστατα κλπ.

Πιο συγκεκριμένα, το συνέδριο άνοιξε ο πρόεδρος της iForce Επικοινωνίες κ Φωκίων Ζαΐμης, o οποίος ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου για την συνεχή στήριξη του συνεδρίου με πρωτοποριακά αλλά και φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της πολιτικής αεροπορίας στην χώρα μας.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τις αεροπορικές εταιρείες χορηγούς Orange2Fly, μια ελληνικών συμφερόντων διεθνώς αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία και την Global Aviation  ελληνική σχολή εκπαίδευσης πιλότων που διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο εκπαιδευτικών αεροπλάνων και εξομοιωτών πτήσεων στη χώρα μας και τις πλέον προηγμένες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις στην Αθήνα και στο αεροδρόμιο Πάχης Μεγάρων, που στήριξαν το συνέδριο καθώς και την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την συνεχή παροχή της αιγίδας στο συνέδριο.

Επιπλέον, η παρουσία στο συνέδριο όλων των θεσμικών και επιστημονικών φορέων, εταιρειών και των πολιτικών κομμάτων της χώρας είναι ευτυχές γεγονός και αποδεικνύει ότι το συνέδριο είναι μια ανοικτή και προσβάσιμη από όλους πλατφόρμα παράθεσης ιδεών, σκέψεων και προβληματισμών για την επίτευξη τελικά μιας σύνθεσης απόψεων με ολοκληρωμένες προτάσεις προς τους αρμόδιους φορείς για να αναπτυχθεί σε υγιείς βάσεις ο αεροπορικός κλάδος της χώρας μας ο οποίος δυστυχώς ακόμα αντιμετωπίζει πολλά και ανούσια εμπόδια από την κρατική γραφειοκρατία και την έλλειψη πολιτικής βούλησης.

Σημειώνεται, ότι στο πρώτο μέρος του συνεδρίου έγινε ανταλλαγή απόψεων από διαφορετικές αφετηρίες το οποίο έγινε σε ένα θετικό κλίμα με  κατανόηση και επί τόπου συμφωνία για την περαιτέρω διερεύνηση των θέσεων της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων τόσο από τα αρμόδια υπουργεία όσο και από την Fraport για να ξεπερασθούν επείγοντα οικονομικά και γραφειοκρατικά εμπόδια για την γενική αεροπορία.

Στις προσεχείς ημέρες θα συνεχισθεί η διαβούλευση προκειμένου να υπάρξει μια καλύτερη διαχείριση της γενικής αεροπορίας τόσο από την Fraport όσο και από την Πολιτεία γενικά.
Στην έναρξη του συνεδρίου απηύθυνε χαιρετισμό η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευριδίκη Κουρνέτα, η οποία ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές του συνεδρίου και αναφέρθηκε στην στήριξη που προσφέρει το Υπουργείο Τουρισμού με προσπάθειες που αποσκοπούν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και κατάθεση προτάσεων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Τέλος, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαιρέτισε ο Βουλευτής και Αν.Τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μπουκώρος.