Έργο ύψους 4,9 δισ. δολαρίων που αφορά την κατασκευή και λειτουργία του συστήματος μεταφοράς επιβατών στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, ανέβαλε κοινοπραξία εταιρειών στην οποία μετέχει η Bombardier Inc.

Όπως ανακοίνωσε η καναδική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών και τρένων, στην κοινοπραξία που ανέλαβε το έργο, όπου μετέχουν επίσης οι εταιρείες Balfour Beatty, ACS Infrastructure and Fluor Enterprises, η ίδια κατέχει ποσοστό 10%, σύμφωνα με το Reuters.

Με βάση τη σύμβαση του έργου, η Bombardier ανακοίνωσε ότι έχει αναλάβει, έναντι αντιτίμου ύψους 219 εκατ. δολαρίων, τον σχεδιασμό και την κατασκευή του συστήματος μεταφοράς επιβατών, καθώς και την προμήθεια 44 συστημάτων INNOVIA για αυτοματοποιημένα οχήματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το emea.gr η εταιρεία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα συμμετάσχει επίσης στην κοινοπραξία που έχει συσταθεί και η οποία θα αναλάβει το έργο λειτουργίας και συντήρησης του συστήματος. Σε αυτήν την τελευταία κοινοπραξία, η καναδική εταιρεία μετέχει με μερίδιο 55%.