Μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες διαδηλώσεις από την RAF  θα παρουσιαστεί στο Royal International Air Tattoo στο πλαίσιο των διεθνών εορτασμών για τα εκατό χρόνια της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στα γρήγορα αεροσκάφη, τα μεταφορικά, τα αεροσκάφη επιτήρησης και εκπαίδευσης θα ενταχθούν οι Warbirds από την Battle of Britain Memorial Flight, καθώς το airshow προβάλλει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Με παραπάνω από 300 αεροσκάφη που θα συμμετάσχουν στο Air Tattoo θα υπάρχουν πάνω  από 40 αεροσκάφη από σταθμούς τους RAF σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτά περιλαμβάνουν μερικά από τα μεγαλύτερα, τα νεότερα και τα σπανιότερα εμφανιζόμενα.

Στο παγκόσμιο χαιρετισμό του φετινού καλοκαιριού, το οποίο λαμβάνει χώρα  στις 13-15 Ιουλίου, θα περιλαμβάνει επίσης συναρπαστικά αεροσκάφη από πολλούς συνεργάτες , καθώς και τους συμμάχους του Ηνωμένου Βασιλείου, της Κοινοπολιτείας και της Μέσης Ανατολής όπως η Γαλλία, η Ουκρανία, Τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και τη Ρουμανία.

Τέλος, κάθε μία από τις τρεις μέρες θα έχει πτήση πάνω από επτά ώρες, μόνο την Παρασκευή, οι επισκέπτες θα μεταχειριστούν σε ειδική RAF Flypast, μια βασιλική αναθεώρηση των αεροσκαφών και μια παρέλαση από το προσωπικό της υπηρεσίας από την Queen’s Color Squadron.