Την απαγόρευση κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών νωρίς το πρωί στα μπαρ των αεροδρομίων διεκδικεί η Ryanair.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από ένα συμβάν που συνέβη σε μια από τις πτήσεις της από το Δουβλίνο προς την Ίμπιζα και οδήγησε σε εκτροπή της πορείας της, η Ryanair προτείνει να μην προσφέρεται αλκοόλ στις πτήσεις πριν από τις 10πμ.

Ειδικότερα, μια ομάδα 20 περίπου παραθεριστών, έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, στάθηκαν η αιτία το αεροσκάφος να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Beauvais του Παρισιού, το Σάββατο το πρωί και τρία άτομα να συλληφθούν. Ο πιλότος της πτήσης απολογήθηκε για την καθυστέρηση των τριών ωρών, που προκλήθηκε εξαιτίας της εκτροπής πορείας του αεροσκάφους.

Όπως σημείωσε ο πιλότος στα ιρλανδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, κατά τη γνώμη του η κατανάλωση αλκοόλ είναι η αιτία του περιστατικού, ωστόσο δήλωσε ότι η εκτροπή μιας πτήσης είναι σπάνιο φαινόμενο. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν ήταν μόνο οι επιβάτες της εν λόγω πτήσης που ταλαιπωρήθηκαν, αλλά και οι 180 επιβάτες, που περίμεναν στην Ίμπιζα να επιβιβαστούν στην πτήση επιστροφής. 

Τέλος, από την πλευρά του το αεροδρόμιο του Δουβλίνου σημειώνει πως θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους πελάτες και όλους τους άλλους οργανισμούς σε σχέση με αυτό το ζήτημα και θα υπενθυμίζει στους κατόχους αδειών μπαρ και εστιατορίων τις ευθύνες τους σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, επισηαμαίνει πως η πρόταση της Ryanair είναι δρακόντεια και θα επηρέαζε όλους τους επιβάτες, εξαιτίας συμπεριφορών που προκαλούνται από μειοψηφία ταξιδιωτών.