Η Turkish Airlines,  ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα της επιβατικής κίνησης και του εμπορευματικού φορτίου. Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρεία σημειώνει πως πέτυχε τον υψηλότερο δείκτη πληρότητας (LF) στην ιστορία της για τους πρώτους πέντε μήνες, φτάνοντας το 80,7%. 

Σχετικά με τα αποτελέσματα της κίνησης Μαΐου 2018, από την Turkish Airlines έχουν ανακοινωθεί τα κάτωθι:

Αύξηση της επιβατικής κίνησης στους πρώτους τέσσερις μήνες του 2018, όπου ο συνολικός αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 4% το Μάιο, φτάνοντας τους 6,1 εκατ. επιβάτες και δείκτη πληρότητας 78,6. Το Μάιο του 2018, ο συνολικός Δείκτης Πληρότητας βελτιώθηκε κατά 1 μονάδα, με αύξηση 3.6% της χωρητικότητας (διαθέσιμες χιλιομετρικές θέσεις), ενώ ο διεθνής Δείκτης Πληρότητας αυξήθηκε κατά περίπου 1,7 μονάδες σε 78% και ο εγχώριος Δείκτης Πληρότητας σε 83%. Το Μάιο, η Βόρεια Αμερική, η Αφρική και η Άπω Ανατολή παρουσίασαν αύξηση 5, 3 και 1 μονάδας, αντίστοιχα.

Σχετικά με τα αποτελέσματα της κίνησης Ιανουαρίου – Μαΐου 2018 η αεροπορική εταιρεία της Τουρκίας σημειώνει:

Στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου, η αύξηση της ζήτησης και του συνολικού αριθμού των επιβατών ήταν 17% and 19% αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου χρόνου. Ο συνολικός αριθμός των επιβατών έφθασε τα 29,3 εκατομμύρια.
Στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου, ο συνολικός Δείκτης Πληρότητας (Load Factor) βελτιώθηκε κατά περίπου 5 μονάδες, φθάνοντας το 80,7%, καταγράφοντας τον υψηλότερο Δείκτη Πληρότητας στην ιστορία της Turkish Airlines για τους πρώτους πέντε μήνες. Ενώ ο διεθνής Δείκτης Πληρότητας βελτιώθηκε κατά 5 μονάδες, φθάνοντας το 80%, ο εγχώριος Δείκτης Πληρότητας αυξήθηκε κατά 2 μονάδες, φθάνοντας το 85%.