Η Νορβηγία θέλει να κάνει στροφή στην ηλεκτρική μετακίνηση. Έτσι, επιθυμεί όλες οι κοντινές πτήσεις να πραγματοποιούνται με ηλεκτροκίνητα αεροσκάφη μέχρι το 2040. Κατά αυτόν τον τρόπο τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε μια δοκιμαστική πτήση ενός διθέσιου Alpha Electro G2, γύρω από το αεροδρόμιο του Όσλο.

Συγκεκριμένα, σε αυτή μικρή  πτήση (ένας γύρος πάνω από το αεροδρόμιο), στο αεροσκάφος παρέστη και ο υπουργός Μεταφορών της σκανδιναβικής χώρας, Κέτιλ Σόλβικ-Όλσεν, ενώ οδηγός ήταν ο CEO της εταιρείας Avinor, Νταγκ Φαλκ-Πέντερσεν, λέγοντας μάλιστα ότι οι πτήσεις με ηλεκτρικά αεροπλάνα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέχρι το 2025.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών της Νορβηγίας, δήλωσε: «Αυτό είναι ένα πρώτο παράδειγμα ότι προχωράμε μπροστά. Έπρεπε να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει ασφάλεια. Αλλιώς, οι άνθρωποι δεν θα πετάνε, εάν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Νορβηγία βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ από την κυβέρνηση δίνονται μεγάλα κίνητρα, όπως φορολογικές ελαφρύνσεις και εξαιρέσεις σε τέλη κυκλοφορίας. Στην καταγραφή που έγινε, το 58% των αυτοκινήτων της χώρας ήταν είτε αμιγώς ηλεκτρικά, είτε υβριδικά, σε αντίθεση με το 46% του ίδιου μήνα το 2017.

Τέλος, σημειώνεται η μορφολογία της Νορβηγίας, με τα πολλά βουνά και τα επίσης πολλά νησιά, είναι ιδανική για μετακινήσεις με μικρά αεροπλάνα.

Δείτε το βίντεο: