Η KLM Royal Dutch Airlines πρόκειται να προσφέρει ένα νέο concept στις υπηρεσίες της Οικονομικής Θέσης στις διηπειρωτικές πτήσεις. Κατά την έναρξη της πτήσης, θα προσφέρεται ένα μπουκάλι νερό στους επιβάτες της Οικονομικής Θέσης, μια δροσιστική πετσέτα και ακουστικά, ώστε να είναι αμέσως έτοιμοι για το ταξίδι τους. Έπειτα από αυτό το καλωσόρισμα, οι επιβάτες θα έχουν να επιλέξουν μέσα από μια ευρεία γκάμα μενού στις πτήσεις από το Άμστερνταμ.

Ειδικοτερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας στις διηπειρωτικές πτήσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας οι νέες προτάσεις στο μενού θα περιλαμβάνουν επιλογή στα ζεστά πιάτα, μια μεγάλη, πλούσια σαλάτα και ένα επιδόρπιο. Στις μεσαίες και μεγαλύτερες διηπειρωτικές πτήσεις οι επιλογές σε σνακ εμπλουτίζονται με παγωτά, γλυκά και αλμυρά σνακς. Οι επιβάτες θα μπορούν να παίρνουν τα σνακ αυτά στον χώρο της προετοιμασίας του φαγητού.

Η εξυπηρέτηση στις διηπειρωτικές πτήσεις 

Σημειώνεται, πως οι νέες αυτές υπηρεσίες θα ξεκινήσουν στους ακόλουθους εννέα προορισμούς την 1η Ιουλίου 2018: Μποναίρ (μέσω Αρούμπα), Εντέμπε (μέσω Κιγκάλι), Φορταλέζα, Οζάκα, Χονγκ Κονγκ, Βανκούβερ, Σεούλ, Ρίο ντε Τζανέιρο και Χιούστον. Από την έναρξη του χειμερινού προγράμματος στις 28 Οκτωβρίου, οι υπηρεσίες αυτές θα είναι διαθέσιμες πλέον σε όλες τις διηπειρωτικές πτήσεις. Οι πτήσεις κατηγοριοποιούνται σε εκείνες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας και τις νυκτερινές όπως επίσης και βάσει των τριών διαφορετικών ζωνών αποστάσεων. Συγκεκριμένα:
• Διηπειρωτικές πτήσεις μικρών αποστάσεων
• Διηπειρωτικές πτήσεις μεσαίων αποστάσεων
• Διηπειρωτικές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Οι υπηρεσίες θα προσαρμόζονται ανάλογα με τη ζώνη, ώστε να ακολουθούν τους βιορυθμούς των επιβατών. Στους επιβάτες θα προσφέρεται, όπως πάντα, μια μεγάλη επιλογή αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών κατά τη διάρκεια κάθε πτήσης.

Οι νέες υπηρεσίες στην Οικονομική Θέση

Η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για τα πληρώματα καμπίνας περιλαμβάνει την πρόταση για ένα λιγότερο μέλος σε πολλές διηπειρωτικές πτήσεις. Ως αποτέλεσμα, απαιτείται ένα πιο αποτελεσματικό σέρβις κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Αξιοποιώντας τον χώρο στους δίσκους των γευμάτων, τα τρόλλεϊς του σέρβις μπορούν να χωρούν περισσότερους δίσκους, εξασφαλίζοντας ότι οι επιβάτες θα σερβίρονται γρηγορότερα. Η νέα αυτή υπηρεσία ακολουθεί επίσης τις απαιτήσεις των επιβατών για διατήρηση των ποσοτήτων στο φαγητό και το ποτό, με το επίπεδο της εξυπηρέτησης να βελτιώνεται.

Sustainable catering

H KLM προσπαθεί σταθερά να εξασφαλίζει ότι το catering κατά τη διάρκεια των πτήσεων είναι όσο το δυνατόν περισσότερο υπεύθυνο και βιώσιμο για το περιβάλλον. Σε όλες τις πτήσεις σερβίρεται Fairtrade σοκολάτα και καφές ή πιστοποιημένα κατά UTZ. Σε όλες τις πτήσεις από το Άμστερνταμ η KLM σερβίρει αποκλειστικά κοτόπουλο και αυγά που παράγονται με υπεύθυνες για τα ζώα μεθόδους. Για τις προσπάθειες αυτές η KLM έχει κερδίσει βραβεία ενώ όπου είναι εφικτό, επιλέγεται catering με τις προδιαγραφές αυτές και για τις πτήσεις προς Άμστερνταμ.

Επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, πως το νέο σκεπτικό στην Οικονομική Θέση στις διηπειρωτικές πτήσεις έχει δημιουργηθεί βασισμένο και στην αειφορία. Οι νέοι δίσκοι και τα μαχαιροπίρουνα είναι ελαφρύτερα από πριν, γεγονός που βοηθά στην μείωση των εκπομπών άνθρακα. Επιπρόσθετα, έχει αφαιρεθεί το χάρτινο σουπλά από τον δίσκο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη χρήση χαρτιού κάθε χρόνο.