Με φθινιπωρινό καιρό προσγειώθηκε η πρώτη πτήση της EasyJet από το Γκάτγουικ του Λονδίνου στο Βόλο εγκαινιάζοντας την γραμμή που αποτελούσε για χρόνια στοίχημα για την Κεντρική Ελλάδα. Το Airbus A320 της εταιρείας χαμηλού κόστους τροχιοδρόμησε στον διάδρομο της Νέας Αγχιάλου στις 9 περίπου το βράδυ μεταφέροντας 187 επιβάτες από την Βρετανική πρωτεύουσα, στην πλειοψηφία τους Βρετανούς αλλά και μερικούς Έλληνες, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Μεταξύ τους και κάποιοι Βολιώτες οι οποίοι χαμογελούσαν από ικανοποίηση για την σημαντική εξέλιξη της αεροπορικής σύνδεσης.

Σύμφωνα με τη magnesianews.gr, ο υπεύθυνος υπηρεσιών βάσης της EasyJet Ντόντι Γκρίπα δήλωσε ικανοποιημένος τόσο από την πληρότητα της πτήσης, αλλά και από την οργάνωση που υπάρχει, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον αερολιμενάρχη Κώστα Ευσταθίου και στο υπόλοιπο προσωπικό του αεροδρομίου. Σημειώνεται, πως η πτήση αναχώρησε στις 9.30 περίπου το βράδυ για το Γκάτγουικ με 85 επιβάτες από την Κ.Ελλάδα, αριθμός ικανοποιητικός όπως έλεγε ο κ. Γκρίπα.

Τέλος, σημειώνεται πως τα δρομολόγια της Easy Jet θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο έως την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ ήδη συζητείται για την επόμενη χρονιά η περίοδος πτήσεων να διαρκέσει έξι μήνες.