Χιλιάδες επισκέπτες κατέκλυσαν το λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», από την Παρασκευή 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή 1 Ιουλίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν το φετινό 7ο Kavala AirSea Show.

Πιο συγκεκριμένα, η φετινή διοργάνωση έγινε, μάλιστα, και η αιτία για να αποτελέσει η περιοχή πόλο έλξης για επισκέπτες από πολλά σημεία της χώρας –και όχι μόνο. «Τα ξενοδοχεία ήταν γεμάτα, όχι μόνο της Καβάλας αλλά και των όμορων νομών» υποστήριξε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” ο υπεύθυνος και συντονιστής της διοργάνωσης, Παναγιώτης Γεωργιάδης. Χάρη στη μορφολογία της πόλης, την ελεύθερη πρόσβαση των επισκεπτών, στο θέαμα στον αέρα αλλά και στις στατικές εκθέσεις, ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών “έπιασε” επίπεδα ρεκόρ.

«Μέσα στην Καβάλα και συγκεκριμένα μόνο στη χερσαία ζώνη του λιμένα Καβάλας οι επισκέπτες υπολογίζονται στους 25.000 σε κάθε ημέρα».

Ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η φετινή διοργάνωση περιελάμβανε και σημαντικές καινοτομίες πέρα από τα πτητικά μέσα όπως τα επιθετικά ελικόπτερα, το μαχητικό αεροσκάφος της Ομάδας Επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας «Ζευς» αλλά και τα ακροβατικά σμήνη, που παρουσίασαν πτήσεις ακριβείας πάνω από τον ουρανό της Καβάλας. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του τριήμερου προγράμματος έγιναν και για πρώτη φορά πολλαπλές εντυπωσιακές πτώσεις αλεξιπτωτιστών.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, με τη διοργάνωση αυτή, «ο κόσμος έρχεται πολύ κοντά στα πληρώματα των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων ενώ και τα πληρώματα το θεωρούν εξαιρετικό γιατί ‘ανακατεύονται’ αυτές τις ημέρες με όλη την κοινωνία της πόλης και δεν υπάρχει μια απόσταση που πάντα έχει ένα αεροδρόμιο».