Νέα αεροπορική εταιρεία που εμφανίζεται στις ΗΠΑ ανακοίνωσε τη δέσμευση της για 60 αεροσκάφη Airbus A220-300, με τις  παραδόσεις να ξεκινούν το 2021.

Η συμφωνία αποκαλύφθηκε στο Farnborough Air Show. Αυτή η νέα αεροπορική εταιρεία υποστηρίζεται από μια ομάδα έμπειρων επενδυτών με επικεφαλής τον David Neeleman, ιδρυτή της JetBlue, επενδυτή στην TAP στην Πορτογαλία και  μετόχου στις αεροπορικές εταιρείες Azul στη Βραζιλία.

«Μετά από ένα μεγάλο διάστημα ενοποίησης των αεροπορικών εταιρειών στις ΗΠΑ, οι συνθήκες βελτιώνονται για την εμφάνιση μιας νέας γενιάς αεροπορικής εταιρείας των ΗΠΑ που επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση των επιβατών και στην ικανοποίηση τους », δήλωσε ο David Neeleman, πλειοψηφικός επενδυτής στο νέο εγχείρημα.

«Το A220 θα μας επιτρέψει να εξυπηρετούμε πιο άνετα δρομολόγια χωρίς να υποβαθμίζουμε το κόστος, ειδικά σε αποστολές μεγαλύτερης εμβέλειας. Με τις παραδόσεις που ξεκινούν το 2021, θα έχουμε αρκετό χρόνο να συγκεντρώσουμε μια ομάδα διαχείρισης παγκόσμιας κλάσης».

«Η απόφαση της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας για την επιλογή του A220 ως πλατφόρμα για την εκκίνηση του νέου επιχειρηματικού μοντέλου τους αποτελεί απόδειξη της ελκυστικότητας των επιβατών και της οικονομικής λειτουργίας αυτού του εξαιρετικού αεροσκάφους», δήλωσε ο Eric Schulz, Chief Commercial Officer της Airbus.

Συμπληρώνοντας την οικογένεια A320, τα μοντέλα A220-100 και A220-300 καλύπτουν 100 με 150 θέσεις και προσφέρουν μια άνετη καμπίνα πέντε θέσεων.

Τέλος, σημειώνεται πως με την πιο εξελιγμένη αεροδυναμική, τα υλικά CFRP, τους κινητήρες υψηλής ταχύτητας παράκαμψης και τα χειριστήρια πτήσης με καλώδιο, το A220 προσφέρει 20% χαμηλότερη καύση καυσίμου ανά κάθισμα σε σύγκριση με αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς.