Το κύμα απεργιών επηρέασε αρνητικά τα έσοδα της Air France – KLM το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου, αλλά ο μεγαλύτερος αριθμός επιβατών είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει ο όμιλος κερδοφόρος, ανακοίνωσε την Τετάρτη.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η γαλλο-ολλανδική εταιρεία εκτιμά το κόστος των δεκαπενθήμερων απεργιών μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουνίου στα €355 εκατομμύρια.

Ακόμη, ηη μεγάλη διένεξη για τους μισθούς οδήγησε στην παραίτηση τον Μάιο του Διευθύνων Σύμβουλου Ζαν – Μαρκ Ζαναϊγιάκ.

Ο όμιλος ανακοίνωσε καθαρά κέρδη €109 εκατ. για την περίοδο Απρίλιου – Ιουνίου, ποσό το οποίο ήταν έντονα μειωμένο από τα €593 εκατ. της ίδιας περιόδου πέρσι, αν και είναι ενισχυμένο λόγω νέων λογιστικών κανόνων.

Μόνο κατά το δεύτερο τρίμηνο, οι επιπτώσεις της απεργίας εκτιμώνται γύρω στα €260 εκατ.

Σύμφωνα με το stockwatch.com.cy, οι αριθμοί επιβατών αυξήθηκαν κατά 0,8% στα 26 εκατομμύρια. Η εταιρεία επωφελήθηκε από βελτιωμένα έσοδα τμημάτων, κάτι που της επέτρεψε να διατηρήσει τις καθαρές πωλήσεις της σταθερές σε γύρω €6,6 δισεκατ.

Ο Ζαναϊγιάκ είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί αν το προσωπικό της Air France δεν αποδεχόταν σε ψηφοφορία του μια αύξηση 7% σε διάστημα τεσσάρων χρόνων. Ανακοίνωσε την παραίτησή του στις 4 Μαΐου αφότου το προσωπικό απέρριψε την συμφωνία σε ποσοστό 55,44%.

Ο διάδοχός του αναμένεται να ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο.