Ο Justin Rose ανακοίνωσε ότι θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Turkish Airlines Open, το έκτο τουρνουά της Rolex Series του European Tour’s 2018 Race to Dubai, στην Αττάλεια τον Νοέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άγγλος Rose, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται δεύτερος στην επίσημη παγκόσμια κατάταξη γκολφ (Official World Golf Rankings), σκόραρε τρία birdies στις τελευταιες τέσσερις τρύπες και εξασφάλισε μια σπουδαία νίκη στο περσινό τουρνουά στο Regnum Carya Golf and Spa Resort, ενώ το έπαθλό του παραδόθηκε με ένα θεαματικό τρόπο μέσω ενός drone της Turkish Airlines. Στον Rose έχει απονεμηθεί το βραβείο Turkey’s Distinguished Service για τις φιλανθρωπικές του δράσεις από τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Mevlüt Çavuşoğlu, κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων.

Σημειώνεται, πως η νίκη του Rose ήρθε ύστερα από μια πορεία τριών νικών σε έξι τουρνουά κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων του 2017. Ο κάτοχος του χρυσού μεταλλίου των Ολυμπιακών αγώνων και πρώην πρωταθλητής του US Open, φαίνεται να βρίσκεται σε εξαίρετη φόρμα και φέτος, έχοντας προσθέσει στο βιογραφικό του τον τίτλο του Fort Worth Invitational τον Μάιο. Η περσινή νίκη ήταν ο δεύτερος θρίαμβος για τον Rose στην Τουρκία, ο οποίος αγωνίστηκε εναντίον πολλών διακεκριμένων αθλητών του γκολφ, όπως ο Tiger Woods και ο Rory McIlroy κερδίζοντας το Turkish Airlines World Golf Final το 2012.

Το Turkish Airlines Open συμπεριλήφθηκε στο European Tour για πρώτη φορά το 2013 και ο Rose είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική του να πάρει μέρος στην έκτη διοργάνωση. Ο Rose, στα 37 του, δηλώνει: «Είμαι ευτυχής που επιστρέφω για να υπερασπιστώ τον τίτλο μου στο Turkish Airlines Open. Δεν θα μπορούσα να ξεχάσω την περσινή νίκη. Το να πετύχεις 64 και 65 τρύπες κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου σκοράροντας ένα birdie στο τέλος είναι ένα ιδιαίτερο συναίσθημα. Πάντα περνούσα πολύ ωραία στην Τουρκία, η φιλοξενία και οι εγκαταστάσεις είναι μοναδικές και ανυπομονώ να επιστρέψω. Είναι ένα γεγονός για το οποίο πολλοί άνθρωποι ανυπομονούν και είναι υπέροχο να βλέπει κανείς την εξέλιξη του γκολφ στην Τουρκία, από το 2012 που πρωτοβρέθηκα εκεί».

Αξίζει να σημειωθεί, πως το φετινό Turkish Airlines Open θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 4 Νοεμβρίου και για άλλη μια φορά αποτελεί μέρος των Rolex Series, της premium κατηγορίας τουρνουά του European Tour’s Race to Dubai, το καθένα από τα οποία φέρει ελάχιστο χρηματικό έπαθλο επτά εκατομμύρια δολάρια. Η Turkish Airlines, επίσης, υποστηρίζει την εκδήλωση Challenge Tour καθώς και μια απαράμιλλη ερασιτεχνική σειρά αγώνων γκολφ, το Turkish Airlines World Golf Cup.

Ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της Turkish Airlines, κ. Ahmet Olmuştur δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε και φέτος τον Justin Rose στο Turkish Airlines Open. Η Turkish Airlines νιώθει ιδιαίτερα περήφανη για αυτή την εκδήλωση, η οποία έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο σημαντικούς αγώνες που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο του European Tour. Η περσινή χρονιά μας έδωσε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές μέχρι τώρα και είμαστε σίγουροι, ότι ο Justin θα συμβάλλει για άλλη μια φορά σε ένα θέαμα που θα ενθουσιάσει τους οπαδούς του γκολφ σε όλο τον κόσμο».

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Γκολφ (Turkish Golf Federation), Ahmet Ağaoğlu, είπε: «Το Turkish Airlines Open εξελίσσεται όλο και περισσότερο και η επιστροφή του Justin δείχνει την αποφασιστικότητά μας να δημιουργήσουμε άλλο ένα αξέχαστο γεγονός. Ο Justin είναι ένας αληθινός πρωταθλητής και γνωρίζω, ότι οι οπαδοί του γκολφ στην Τουρκία θα είναι πολύ ενθουσιασμένοι που θα βρίσκεται στην Αττάλεια για να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Το Turkish Airlines Open συνεχίζει να μας βοηθά να εξελίξουμε το άθλημα στην Τουρκία».