Γράφει η Ηλέκτρα Αλευρίτη

Τα στατιστικά νούμερα του φετινού καλοκαιριού έχουν φέρει χαμόγελα στην τουριστική και αεροπορική αγορά της Ελλάδας. Τα αεροπλάνα έρχονται και φεύγουν γεμάτα, η τουριστική κίνηση έχει αγγίξει ρεκόρ και τα ξενοδοχεία στα νησιά μας σε πολλές περιπτώσεις έχουν μέχρι και 100% πληρότητα.

Το μεγάλο στοίχημα όμως, δεν είναι το καλοκαίρι. Εκεί ανέκαθεν, η Ελλάδα έπαιρνε άριστα –απλά τα τελευταία χρόνια, με πιο οργανωμένες και συντονισμένες προσπάθειες, κυρίως ιδιωτικής πρωτοβουλίας, έχουμε φανεί αντάξιοι των τουριστών μας.

Το μεγάλο στοίχημα είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ο τουρισμός όλο τον χρόνο, στην Αθήνα και στα νησιά. Τι αναμένουμε λοιπόν από τις αεροπορικές εταιρείες το φθινόπωρο και τον ερχόμενο χειμώνα;

Ήδη, η low cost Volotea ανακοίνωσε ότι θα πετάει και τον χειμώνα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Μύκονο και Βενετία ανακοινώθηκε από την αεροπορική ότι επεκτείνονται και θα πραγματοποιούνται και την επερχόμενη χειμερινή περίοδο, με τρεις έως τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα.

Η Air China που πρόσφατα προσέθεσε και τρίτη απευθείας εβδομαδιαία πτήση Πεκίνο-Αθήνα, έχει σκοπό να την διατηρήσει και τον χειμώνα, ενώ την απευθείας σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Φρανκφούρτη με δύο πτήσεις την εβδομάδα πρόσθεσε στο χειμερινό πρόγραμμά της για το 2018 και η Lufthansa.

Τέλος, από 1η Νοεμβρίου η ελληνική Sky Express ανακοίνωσε ότι θα εξυπηρετεί με τρεις πτήσεις καθημερινά το δρομολόγιο Αθήνα-Χανιά, αναπτύσσοντας το δίκτυο της καθώς και την παρουσία της σε όλη την Κρήτη και καλύπτοντας το κενό που άφησε η Ryanair.

Αναμένουμε να δούμε τι θα κάνουν και οι υπόλοιπες αεροπορικές τον ερχόμενο χειμώνα…