Δείτε μερικές συμβουλές για να μείνουν τα παιδιά σας ήσυχα κατά τη διάρκεια της πτήσης, σύμφωνα και με το mama365.gr.

Πηγαίνετε νωρίτερα στο αεροδρόμιο
Tα μικρά παιδιά θέλουν να έχουν ελευθερία κινήσεων και δύσκολα θα καταλάβουν τον λόγο για τον οποίο πρέπει να βάλουν ζώνη στο αεροπλάνο και να μείνουν στη θέση τους. Προκειμένου λοιπόν, να μην συσσωρευτεί αυτή η ενέργεια και βγει στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια της πτήσης, πηγαίνετε νωρίτερα στο αεροδρόμιο και αφήστε τα να «τρέξουν», να περπατήσουν, να ανακαλύψουν τους χώρους, πάντα με τη συνοδεία σας. Με αυτό τον τρόπο θα είναι πιο ήρεμα όταν μπουν στο αεροπλάνο.

Η ώρα της οθόνης
Καταλαβαίνουμε ότι η συγκεκριμένη τακτική δεν ευχαριστεί πολλούς γονείς, καθώς δίνουμε μεγάλο αγώνα να ξεκολλήσουν τα παιδιά από την οθόνη. Όμως, στην προκειμένη περίπτωση θα μπορούσαμε, ίσως να κάνουμε τα στραβά μάτια. Πριν φύγετε από το σπίτι, περάστε παιδικές ταινίες στο tablet ή κατεβάστε εφαρμογές με παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, έτσι ώστε να μπορείτε να απασχολήσετε το παιδί με δύο διαφορετικές εναλλακτικές. Αν πάλι θεωρείτε ότι δεν αξίζει τον κόπο να πέσετε στην ανάγκη της οθόνης, δοκιμάστε να βάλετε στο παιδί να ακούσει μουσική. Εξοπλιστείτε με mp3 και ακουστικά και ακούστε παρέα τα αγαπημένα του τραγούδια.

Παίξτε παιχνίδια
Οφείλετε να είστε προετοιμασμένοι για το ότι τα παιδιά θα βαρεθούν σύντομα, αλλά και για το ότι ο περιορισμός στις κινήσεις τους, είναι πιθανό να προκαλέσει αντιδράσεις και κλάματα. Ένας τρόπος να αποφύγετε, τα ενοχλημένα βλέμματα των συνεπιβατών σας και να έχετε μια ήρεμη πτήση είναι τα παιχνίδια. Είτε είναι αυτοσχέδια, είτε έχετε προνοήσει και έχετε μαζί σας τα αγαπημένα του παιχνίδια, σίγουρα θα κρατήσετε το ενδιαφέρον του για αρκετή ώρα. Ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι-ρόλων που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι αυτό του πιλότου-αεροσυνοδού. Πείτε στο παιδί ότι θα έχει το ρόλου του πιλότου και εσείς κάνετε την αεροσυνοδό. Ανοίξτε το τραπεζάκι που έχετε μπροστά σας και προσποιηθείτε ότι πατάτε κουμπιά για να οδηγήσετε το αεροπλάνο.

Να έχετε μαζί σας σνακ
Όλοι ξέρουμε, πόσο δύσκολο μπορεί να γίνει ένα παιδί όταν πεινάει. Ακόμη κι αν το αεροπλάνο προσφέρει φαγητό, σπάνια θα ταιριάζει στα γούστα του παιδιού. Προνοήστε λοιπόν, να έχετε μαζί σας σνακ για να αποφύγετε οποιοδήποτε ξέσπασμα εξαιτίας της πείνας. Προτιμήστε σνακ που να μην έχουν πολλή ζάχαρη όπως, μπάρες δημητριακών, κράκερ ολικής άλεσης, μια μπανάνα και, φυσικά, μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό.

Όταν το ταξίδι φτάνει στο τέλος του
Θα έχετε παρατηρήσει, ότι ακόμη και τα πιο ήσυχα παιδιά την ώρα της προσγείωσης αρχίζουν και κλαίνε. Πέρα από τον φόβο, ένας άλλος σημαντικός λόγος είναι η πίεση που νιώθουν στα αυτιά. Αν το παιδί σας είναι μικρής ηλικίας, καλύψτε του τα αυτιά ή έχετε μαζί σας παιδικές ωτοασπίδες. Αν είναι μεγαλύτερης ηλικίας, δώστε του να μασήσει μια τσίκλα.