Γαλαζοπράσινα νερά, δέντρα μέχρι την παραλία, άσπρα σοκάκια με προσεγμένα μαγαζιά και καφετί στέγες και χαλάρωση του μυαλού και του σώματος είναι όλα αυτά που συνθέτουν το απόλυτα καλοκαιρινό σκηνικό στο νησί της Σκοπέλου.
Αποστολή: Ηλέκτρα Αλευρίτη
Η Σκόπελος μπορεί να μην είναι τόσο κοσμοπολίτικη όσο η Μύκονος, διάσημη όπως η Σαντορίνη ή πολύβουη όπως η «αδερφή της» Σποράδα Σκιάθος, αλλά είναι μια επιλογή για ήρεμες και συγχρόνως διασκεδαστικές διακοπές.

ΧώραΗ χώρα της Σκοπέλου είναι μια ζωγραφιά με μικρά ανηφορικά στενάκια, προσεγμένα μαγαζιά, ωραία παραλιακή για περατζάδα και χάζεμα στο λιμάνι.

Δοκιμάστε παγωτό, ανεβείτε στα μπαράκια με τη πανοραμική θέα ή αυτά που είναι κρυμμένα στα στενά, πιείτε τον καφέ σας κάτω από τον πλάτανο και φυσικά πηγαίντε μέχρι την εκκλησία Παναγίτσα του Πύργου στο τέλος του λιμανιού, ανεβείτε τα σκαλιά και απολαύστε τη θέα!

Διαμονή

Spyrou Skopelos Experience

Η καλύτερη διαμονή είναι ο όμιλος «Spyrou Skopelos Experience» που συνδυάζει τη διαμονή στα τέσσερα ξενοδοχεία του, την πλούσια τοπική γαστρονομία στα τρία νέα εστιατόρια του, τις οργανωμένες και πεντακάθαρες παραλίες, τα πακέτα πεζοπορικού τουρισμού, καθώς και το Spa & Wellness. Εκεί, είχαμε την ευκαιρία να φιλοξενηθούμε στο ξενοδοχείο Rigas Hotel που βρίσκεται στη Χώρα. Ο Όμιλος Σπύρου γιόρτασε φέτος 40 χρόνια παρουσίας στο νησί με τη λειτουργία των τεσσάρων ξενοδοχείων Rigas Hotel, Skopelos Holidays & Spa, Blue Green Bay και Elios Holidays Hotel. Επίσης, διαθέτει τα τρία εστιατόρια, το Rigatoni Italian Restaurant, Selinus Restaurant και το Ormos Mezze Bar.
Παραλίες

Στάφυλος

Οι παραλίες της Σκοπέλου είναι το δυνατό χαρτί της! Είναι όλες πεντακάθαρες, με βότσαλο κυρίως, γαλαζοπράσινα νερά -και κρύα- και πράσινο παντού. Πολλές είναι οργανωμένες για όσους θέλουν ευκολία και άλλες -συνήθως μικροί πράσινοι κολπίσκοι- είναι τελείως απομονωμένες για όσους θέλουν απόλυτη ηρεμία.
Ξεχωρίζει η οικογενειακή παραλία Πάνορμο με το βότσαλο και τα γαλαζοπράσινα μερά, ο πανέμορφος Στάφυλος -μόλις 5 χιλιόμετρα από την Χώρα-, η μεγάλη σε έκταση Μηλιά με τους βράχους της να αναδύονται μέσα από το νερό και το όμορφο Καστάνι, εκεί όπου γυρίστηκαν σκηνές από την ταινία Mamma Mia.
Γεύσεις
Το πιο γνωστό προϊόν είναι σίγουρα η σκοπελίτικη στριφτή τυρόπιτα! Πέρα όμως από αυτό, δοκιμάστε και αγοράστε το ελαιόλαδο, τα δαμάσκηνα και το μέλι Σκοπέλου -έχει πολλές μέλισσες το νησί!- όπως επίσης και τα γαλακτοκομικά προϊόντα του νησιού -γιαούρτι, μυζήθρα και τυρί.
Διαδρομές
Όλες οι διαδρομές στη Σκόπελο είναι όμορφες, γιατί περνάτε μέσα από γραφικά χωριά και πράσινα δάση.
Όσον αφορά στα χωριά, ξεχωρίζει κανείς τον Αγνώντα, με την ωραία παραλία του και την «οικογενειακή» διάθεσή του και τη Γλώσσα, το δεύτερο μεγαλύτερο οικισμό του νησιού μετά τη Χώρα, όπου εκεί βρίσκεται και το δεύτερο λιμάνι του νησιού.
Το πιο όμορφο και «Mamma Mia» σκηνικό είναι η εκκλησία του Αϊ Γιάννη στο Καστρί, μια μικρή εκκλησία σκαρφαλωμένη στην κορυφή ενός βράχου με τη θέα φυσικά να είναι φανταστική.