Η λειτουργία ενός τερματικού σταθμού του αεροδρομίου της Βουδαπέστης ανεστάλη για μερικές ώρες το βράδυ της Τετάρτης (15/8) διότι υπερθερμάνθηκε ένα εμπορευματοκιβώτιο με το οποίο μεταφερόταν ένα ισότοπο, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών της Ουγγαρίας.

«Οι επιβάτες είναι απόλυτα ασφαλείς», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το cnn.gr, ο τερματικός σταθμός έκλεισε από τις 19:30 (τοπική ώρα – 20:30 ώρα Ελλάδας) ως τις 22:30 (23:30) και επηρεάστηκαν συνολικά οκτώ αφίξεις και ισάριθμες αναχωρήσεις αεροσκαφών, δήλωσε ο Λάσλο Κούρους, εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Βουδαπέστης.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους που μετέφερε το εμπορευματοκιβώτιο και οι επιβάτες που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο δεν διέτρεξαν κανέναν κίνδυνο, ανέφερε ο Χάιντου, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Δεν διευκρινίστηκε από τους εκπροσώπους ούτε το για ποια πτήση επρόκειτο, ούτε ποιο ακριβώς ήταν το ισότοπο που μεταφερόταν, ή για λογαριασμό ποιου.

Φωτοειδησεογράφος του Ρόιτερς είδε πυροσβέστες να εισέρχονται σε αεροσκάφος της Turkish Airlines σταθμευμένο στην πίστα.

Ούτε το αεροδρόμιο, ούτε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών επιβεβαίωσαν ότι το αεροσκάφος που μετέφερε το ισότοπο εκτελούσε πτήση των τουρκικών αερογραμμών.

Τέλος, δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της Turkish Airlines για να σχολιάσει το συμβάν.