Η Google έθεσε σε λειτουργία ένα νέο εργαλείο, που ονομάζεται Travel Trends, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να συγκρίνουν τον τρόπο αλλαγής των τιμών σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Το εργαλείο θα βοηθήσει τους χρήστες να βρουν τις χαμηλότερες τιμές σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές, να συγκρίνουν τις τιμές με εκείνες των ανταγωνιστών και να ελέγχουν το ιστορικών των προσφορών τους ανά εταιρεία, σύμφωνα με το money-tourism.gr.

Σε ένα blog, ο Richard Holden, αντιπρόεδρος της διαχείρισης προϊόντων ταξιδίων στο Google, είπε:

«Δημιουργήσαμε ένα εύχρηστο εργαλείο που δείχνει πώς αλλάζουν οι τιμές – με βάση το πότε ταξιδεύετε – για πτήσεις σε δημοφιλείς προορισμούς διακοπών.  Αν σκοπεύετε να κάνετε διακοπές, θα σας δείξουμε επίσης ποιοι προορισμοί έχουν ασυνήθιστα χαμηλές τιμές ξενοδοχείων στην περίοδο που έχει επιλεχθεί.  

Καθώς περιηγείστε σε προορισμούς ξενοδοχείων, θα σας δείξουμε μερικά από τα πιο δημοφιλή πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν φτάσετε στον προορισμό σας, με βάση τις δραστηριότητες που έχουν αποθηκεύσει άλλοι στην αναζήτηση της Google και τους χάρτες».

Και πρόσθεσε: «Οι τιμές δωματίων των ξενοδοχείων μπορούν επίσης να μεταβληθούν, ειδικά όταν τα δωμάτια εξαντλούνται γρήγορα για διακοπές όπως η παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Προσθέτουμε το Insights for Hotels, το οποίο σας επιτρέπει να δείτε πώς εξελίσσονται οι τιμές με την πάροδο του χρόνου για τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας».