Η Laudamotion ανακοίνωσε ότι διπλασιάζει τον στόλο της, από 9 αεροσκάφη της Airbus σε 18 κατά το καλοκαίρι του 2019 κατόπιν της ολοκλήρωσης της εξαγοράς του 75% των μετοχών της Laudamotion GmbH του Niki Lauda από την Ryanair τον Αύγουστο.

Η Laudamotion επίσης ανακοίνωσε μια σειρά από δράσεις για να ενισχύσει την ανοδικής της πορεία, ως εξής:

Επιβεβαίωσε τις ημερομηνίες παραλαβής 9 επιπλέον αεροσκαφών Αirbus A320 το καλοκαίρι του 2019 και θα διαθέσει νέα χρώματα για τα αεροσκάφη της, τα οποία προάγουν την Αυστριακή καταγωγή της Laudamotion.

Ακόμη, τα νέα γραφεία της Βιέννης θα διαθέτουν περισσότερο προσωπικό, με καλύτερους μισθούς και ποιότητα εργασίας. Επιπλέον, ορίζονται αυξήσεις στους μισθούς των πιλότων και εγγύηση βασικού μισθού και έναρξη σταθερού προγράμματος με 5 ημέρες πτήσεων και 3 ημέρες ανάπαυσης (αργία κάθε σαββατοκύριακο).

Σημειώνεται πως ο νέος Διευθυντής Προσωπικού, Christian Euler Rolle, αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου του 2018..

Μιλώντας στην Βιέννη σήμερα, ο CEO της Laudamotion, Andreas Gruber, δήλωσε:

«Η Laudamotion προσεγγίζει το μέλλον με μεγάλη αυτοπεποίθηση, χάρη στην τέραστια οικονομική δύναμη της Ryanair, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας στην Ευρώπη, ως ο νέος πλειοψηφών μέτοχος. Η Laudamotion έχει ήδη επιτύχει πληρότητα άνω του 90% το πρώτο της καλοκαίρι χάρη στους πάνω από 500 συναδέλφους της Laudamotion. Η παραλαβή των 9 αυτών αεροσκαφών Airbus το 2019 θα διασφαλήσουν την ανάπτηξη της Laudamotion ξανά κατά τουλάχιστον 20% το 2019 με 5εκ επισκέπτες κ.ε. Προσβλέπουμε στην προσφορά ακόμα χαμηλότερων τιμών στους Αυστριακούς και Γερμανούς πελάτες».

Ο Chief Commercial Officer της Ryanair, David O’Brien, δήλωσε:

«Η Ryanair είναι χαρούμενη για την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 75% των μετοχών της Laudamotion GmbH από τον Niki Lauda και την ομάδα του. Χαιρετίζουμε την εκπληκτική προσπάθεια του Niki Lauda, του Andreas Gruber και όλης της ομάδας της Laudamotion όπου σε κάθε δύσκολη στιγμή και μπροστά σε άδικες πρακτικές ανταγωνισμού κατάφεραν και ολοκλήρωσαν το πτητικό πρόγραμμα αυτό το καλοκαίρι, το οποίο παρείχε χαμηλές τιμές για πρώτη φορά μέσα από 53 δρομολόγια.

Προσμένουμε στην ολοκλήρωση του οράματος του Niki Lauda για την Laudamotion ως η Νο.1 low fare αεροπορική εταιρία της Αυστρίας, η οποία προκαλεί ανταγωνισμό και επιλογές έναντι των εταιριών με υψηλούς ναύλους που έχουν για καιρό απογυμνώσει του Αυστριακούς και Γερμανούς καταναλωτές/επισκέπτες. Τέλος, ευχόμαστε στον Niki ταχεία ανάρωση και αναμένουμε να τον καλοσωρίσουμε και πάλι το συντομότερο δυνατό».