Η Ryanair ανακοίνωσε την υπογραφή της τέταρτης συμφωνίας αναγνώρισης του πληρώματος θαλάμου επιβατών με τη Forsa, η οποία θα είναι ο αντιπροσωπευτικός φορέας για το άμεσα απασχολούμενο πλήρωμα θαλάμου επιβατών της Ryanair στην Ιρλανδία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η Ryanair προσβλέπει στη συνεργασία με τη Forsa και το εκλεγμένο συμβούλιο της εταιρείας Ryanair για την ολοκλήρωση μιας πρώιμης συλλογικής σύμβασης εργασίας για το άμεσα απασχολούμενο προσωπικό θαλάμου επιβατών της Ryanair με έδρα την Ιρλανδία.

Η συμφωνία αυτή ακολουθεί τις συμφωνίες αναγνώρισης πληρώματος θαλάμου επιβατών της Ryanair με τα ιταλικά συνδικάτα ANPAC, ANPAV και Fit-Cisl, την ένωση UNITED στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ένωση Ver.di στη Γερμανία.

Ο Chief People Officer της Ryanair Eddie Wilson δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε τη συμφωνία αναγνώρισης πληρώματος θαλάμου με την ένωση Forsa στην Ιρλανδία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά τόσο με τη Forsa όσο και με το συμβούλιο της εταιρείας τους για την αντιμετώπιση ζητημάτων που απασχολούν το άμεσα απασχολούμενο ιρλανδικό πλήρωμα θαλάμου επιβατών. Αυτό είναι ένα ακόμη σημάδι της προόδου που επιτελεί η Ryanair με τα συνδικάτα από την απόφαση του Δεκεμβρίου του 2017 να αναγνωρίσει τα συνδικάτα, με το 65% των μελών του πληρώματος θαλάμου επιβατών να καλύπτεται τώρα από συμφωνίες αναγνώρισης και ελπίζουμε να υπογράψουμε περισσότερες συμφωνίες τις προσεχείς εβδομάδες».