Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, πραγματοποίησε συνάντηση στον αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» με εκπροσώπους  του συλλόγου εργαζομένων αεροναυπηγών του αεροδρομίου Ηρακλείου και του παγκρήτιου συλλόγου εργαζομένων στην ΥΠΑ. 

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του συλλόγου αεροναυπηγών Ηρακλείου, κ. Μανωλάκης, και ο γραμματέας του παγκρήτιου συλλόγου εργαζομένων στην ΥΠΑ, κ. Σταυρουλάκης, του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως η έλλειψη προσωπικού, η έλλειψη ορισμένων υποδομών και εξοπλισμού, ενώ ζήτησαν μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την εύρυθμη λειτουργία του αερολιμένα σύμφωνα με το cretalive.gr.

Στην συνέχεια, υπήρξε συνάντηση με τον αερολιμενάρχη, κ. Πλιάκα, από τον οποίο ενημερώθηκε ότι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» φέτος θα είναι στα 50 ευρωπαϊκά αεροδρόμια με την μεγαλύτερη κίνηση, ότι ο τζίρος του θα ξεπεράσει τα 70 εκατομμύρια ευρώ, και παράλληλα ότι πραγματοποιήθηκε επέκταση 3000 τ.μ. και ανακαίνιση 8000 τ.μ., ενώ αναμένονται ακόμα προς εκμετάλλευση 26 στρέμματα από την 126η Σμηναρχία Μάχης. 

Επίσης, ενημερώθηκε για την αντικατάσταση του εξοπλισμού στο δίκτυο κλιματισμού του αεροδρομίου, και την αυτοματοποίηση των ιμάντων αναχώρησης. 

Τέλος, ζητήθηκε η παρέμβαση του βουλευτή, ώστε να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος στον διαχωρισμό της ΥΠΑ και της ΑΠΑ, μέχρι την λειτουργία του καινούργιου αεροδρομίου.