Με το αεροδρόμιο να έχει θετική πορεία σε αφίξεις και με το λιμάνι του Αδάμαντα να σφύζει από επισκέπτες που αποβιβάζονται, η Μήλος γνωρίζει την καλύτερη τουριστική της χρονιά με αυξήσεις που υπερβαίνουν τα ποσοστά και των προηγούμενων χρόνων που ήταν επίσης θετικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, το «σκηνικό» της επιτυχίας συμπληρώνει ο καταιγισμός δημοσιευμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό που εξυμνούν τις ομορφιές του νησιού που, σύμφωνα με την καμπάνια του, αποδείχτηκε όντως «φαινόμενο». Από το Conde Nast traveler μέχρι το Travel+Leisure , από το Menshouse μέχρι το Travel Style, τα δημοσιεύματα ακόμα και από αναρτήσεις σε blogs και στο instagram , ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και, πρόσφατα, ακόμα και στην Αυστραλία, αλλά και στο CNN Travel που αποθεώνει το νησί με video και φωτογραφίες σε ένα αφιέρωμα που παρουσιάζει όλες τις πτυχές και τα επί μέρους στοιχεία του τουριστικού προϊόντος (https://edition.cnn.com/travel/article/milos-greece-beaches/index.html).

Ακόμη, σημειώνεται πως σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης τόνισε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Δήμος σε συνεργασία με τους επαγγελματίες και την εταιρεία συμβούλων του , καθώς  «μεθοδικά, εδώ και λίγα χρόνια, αποδείξαμε πώς ένα μικρό νησί μπορεί να αποκτήσει μεγάλη φήμη».

Τέλος, η μεγάλη επιτυχία της φετινής χρονιάς, κατά τον κ. Δαμουλάκη, είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου που αποτελούσε ένα από τους πυλώνες της στρατηγικής και που δικαιώθηκε από την αύξηση του Μαϊου που πλησίασε το 40% συγκριτικά με πέρυσι.