Το αεροδρόμιο της Σητείας έχει πάρει «τα πάνω του» και πλέον εξυπηρετεί πολλαπλάσιους επιβάτες σε σχέση με το παρελθόν, χάρη και στην ανανέωση και τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν. Ωστόσο αυτό, μάλλον, δεν έχει γίνει αντιληπτό σε όλους, με αποτέλεσμα η κίνηση να έχει αυξηθεί, όχι όμως αντιστοίχως και οι αστυνομικοί, όπως αναφέρεται σε άρθρο της cretalive.gr.

Το αστυνομικό προσωπικό στο αεροδρόμιο Σητείας που επιφορτίζεται με το καθήκον των ελέγχων των ταξιδιωτικών εγγράφων δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, με δεδομένο ότι από το σύνολο των 15 οργανικών θέσεων, καλυμμένες είναι οι 9. Η ενίσχυση για τη θερινή περίοδο, έφερε 3 δόκιμους, που όμως δεν εργάζονται Σαββατοκύριακα και νυχτερινές βάρδιες καθώς δεν προβλέπεται αμοιβή για αυτά, καθώς και ένα μόνιμο (ειδικό φρουρό) και ένα συνοδό αστυνομικού σκύλου, επισημαίνεται στο άρθρο.

Τέλος, οι αστυνομικοί στο αεροδρόμιο, όπου μάλιστα αυτό το καλοκαίρι καταγράφηκε αύξηση των περιπτώσεων πλαστών διαβατηρίων, εργάζονται περισσότερες ώρες από το προβλεπόμενο ωράριό τους, ενώ επιστρατεύονται ακόμη και “δανεικοί” αστυνομικοί από το Α.Τ. Σητείας, για να εξυπηρετηθεί ο αυξημένος φόρτος.