Η Emirates SkyCargo, το τμήμα μεταφοράς φορτίου της Emirates, έχει μεταφέρει επιτυχώς την πρώτη ομάδα 67 αλόγων για τα FEI World Equestrian Games™ του Tryon της Βόρειας Καρολίνας του 2018. Τα άλογα μεταφέρθηκαν από τη Λιέγη του Βελγίου στο Γκρίνβιλ-Σπάρτανμπουργκ των ΗΠΑ στο φορτηγό Boeing 777 αεροσκάφος της Emirates SkyCargo.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πτήση αυτή ήταν η πρώτη από τις 19 που θα πραγματοποιηθούν από την Emirates SkyCargo. H εταιρεία θα λειτουργήσει ως ειδικός αερομεταφορέας για μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της παγκόσμιας αθλητικής ατζέντας. Με περισσότερα από 500 άλογα να μεταφέρονται για τους αγώνες, πρόκειται για την μεγαλύτερη αερομεταφορά αλόγων που έχει πραγματοποιηθεί για μία αθλητική εκδήλωση. Η Emirates SkyCargo συνεργάστηκε με την Peden Bloodstock, μία διεθνώς κορυφαία εταιρεία, ειδική στην αερομεταφορά αλόγων, ώστε να φέρει εις πέρας τη μεταφορά.

Σημειώνεται, πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Emirates SkyCargo μετακινεί ιπποειδή μιας και συχνά μεταφέρει άλογα για μεγάλες αγωνιστικές και άλλου είδους εκδηλώσεις, γύρω από την υφήλιο. Ο αερομεταφορέας προσφέρει ένα ήρεμο και άνετο περιβάλλον για τα άλογα, που συμμορφώνεται με εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς για τη μεταφορά ζωντανών ζώων, συμπεριλαμβανομένου και του IATA Live Animals regulations (LAR).

Για περισσότερες πληροφορίες για το μεταφορέα και τα FEI World Equestrian Games™ Tryon 2018 επισκεφτείτε το FEI News Centre.