Γαστρονομικό ταξίδι στη γεύση και στα παραδοσιακά προϊόντα της Αστυπάλαιας οργανώνει ο Δήμος του νησιού στον Πέρα Γιαλό την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου.
Πιο αναλυτικά, θα παρουσιαστούν αστυπαλίτικες συνταγές με χρήσιμες συμβουλές από την βραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2019, ενώ τα εδέσματα θα δημιουργήσουν μαγείρισσες του νησιού.
Τη γαστρονομική πανδαισία με τίτλο «Αστροπαλίτικα Γκλεούδζια» θα συνοδέψουν ζωντανή μουσική από τον Σπύρο Μπάλιο και παραδοσιακοί χοροί από τα μέλη του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Αστυπάλαιας.
Ακόμη, σε δήλωσή της η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κυρία Μαρία Καμπούρη, αναφέρθηκε στη μακρά γαστρονομική παράδοση της Αστυπάλαιας, λόγω της ιστορίας της ,πράγμα που διαφαίνεται και από την ονομασία της εκδήλωσης που σημαίνει «κέρασμα, φίλεμα».
Εξήρε επίσης τα τοπικά προϊόντα που διακρίνονται για τη μοναδικότητα σε γεύση και ποιότητα και υπογράμμισε τη σύνδεση της φιλοξενίας με τη γαστρονομία, που αποτελεί πυλώνα της πολιτικής μάρκετινγκ που ακολουθεί ο Δήμος για την τουριστική ανάδειξη του νησιού.
Τέλος, η εκδήλωση στηρίζεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεών της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019.