Την επόμενη χρονιά θα πραγματοποιούνται δύο επιπλέον πτήσεις κάθε Σάββατο, από Μόναχο και από Ντίσελντορφ στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Με δήλωσή του στον taxydromos.gr, ο αερολιμενάρχης Κώστας Ευσταθίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κίνηση, που εξελίσσεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ενώ σημειώνει ότι είναι πολύ σημαντική η πρόθεση της εταιρείας «Condor Airlines» να προσθέσει ακόμη μία πτήση από Γερμανία, πέραν του Μονάχου.

Ο ίδιος διευκρινίζει, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, επίσημη ανακοίνωση από τη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία, αλλά το ηλεκτρονικό σύστημα πώλησης εισιτηρίων από Ντίσελντορφ προς Βόλο έχει ήδη ανοίξει.

Στο μεταξύ, είναι εμφανής η αυξητική τάση της επιβατικής κίνησης, που υπολογίζεται ότι στο σύνολό της θα υπερβεί για εφέτος το 30% σε σύγκριση με πέρυσι.

Τέλος, το πρόγραμμα πτήσεων από το εξωτερικό θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, περίπου, ενώ, όπως υπογραμμίζει ο κ. Ευσταθίου «οι προωθητικές κινήσεις που πραγματοποιούνται από τον Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια, από φορείς και επαγγελματίες, αποδίδει και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου έχει αρχίσει να γίνεται προορισμός».