Με αυξημένες αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις θα κλείσει στα τέλη Νοεμβρίου η καλοκαιρινή σεζόν στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών φορέων, οι αφίξεις θα καταγράψουν αύξηση της τάξης του 7%-8% και εισπράξεις τουλάχιστον +3%, σύμφωνα με το patris.gr.

Πέρυσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η Κρήτη ήταν δεύτερη σε ταξιδιωτικές εισπράξεις με πρώτη την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ποσό που συγκέντρωσε από τον τουρισμό ήταν 3.260 εκατομμύρια ευρώ.

Πάνω από 90% τώρα οι πληρότητες

Τα ξενοδοχεία αλλά και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα τον μήνα που διανύουμε έχουν πληρότητες πάνω από 90%, ενώ υψηλές πληρότητες θα έχουν και τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το 2017 στην Κρήτη έφτασαν τα 4,8 εκατ. οι επισκέπτες ενώ ως προς την κατανομή των διανυκτερεύσεων στο νησί πραγματοποιήθηκαν 40.271.

Πανελλαδικά οι ταξιδιωτικές εισπράξεις για το 2017 έφτασαν τα 14,6 δισ. σημειώνοντας διψήφιο ποσοστό αύξησης έναντι του 2016 και ξεπερνώντας κατά τι τον στόχο που είχε θέσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για την περυσινή χρονιά.

Τέλος, με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το σύνολο του 2017, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ανήλθαν στα 14,595 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 10,5% σε σύγκριση με τα 13,2 δισ. ευρώ του 2016. Από την πλευρά του, ο ΣΕΤΕ είχε προβλέψει, πριν την έναρξη της θερινής σεζόν, έσοδα ύψους 14,5 δισ. ευρώ.