Έχετε κουραστεί να προσπαθείτε να βρείτε κάθισμα δίπλα σε παράθυρο κάθε φορά που ταξιδεύετε αεροπορικώς;

Μια βρετανική ερευνητική εταιρεία τεχνολογίας, γνωστή ως The Center for Process Innovation , δηλώνει ότι δημιουργεί το «κλειδί» για το μελλοντικό ταξίδι αεροπλάνων: αεροπλάνα χωρίς παράθυρα.

Το «The Center for Process Innovation»  εργάζεται στην πραγματικότητα για να απομακρύνει τα παράθυρα, που όλοι αγωνίζονται να καθίσουν δίπλα τους κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε μακράς πτήσης. Ιδανικά, θα ήθελαν να τοποθετήσουν στα αεροπλάνα οθόνες OLED-touch που θα επεκταθούν σε όλο το μήκος του αεροπλάνου.

Ειδικότερα, θα τοποθετηθούν κάμερες σε όλο το εξωτερικό του αεροπλάνου και ως εκ τούτου θα εμφανίζουν στους ταξιδιώτες τα εξωτερικά τοπία μέσω της τεχνολογίας.

Τι είναι η οθόνη αφής OLED; Το OLED σημαίνει οργανική δίοδο εκπομπής φωτός, πράγμα που σημαίνει πραγματικά ότι μια μεμβράνη κατασκευασμένη από οργανική ένωση προβάλλει φως ως απόκριση σε ένα ηλεκτρικό ρεύμα. Ακούγεται φανταχτερό, αλλά η τεχνολογία OLED χρησιμοποιείται σε οθόνες τηλεοράσεων, κινητά τηλέφωνα και επιτραπέζιες οθόνες. 

Με τις οθόνες OLED που θα συνθέτουν τα τοιχώματα του αεροπλάνου, οι επιβάτες θα μπορούσαν να κοιτάξουν τον κόσμο γύρω τους χωρίς να χρειαστεί να κερδίσουν ένα ιδανικό κάθισμα παραθύρου.

Με λίγα κλικ, οι επιβάτες θα μπορούσαν να δουν πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα πτήση τους.

Αντί να κοιτάζετε τη συσκευή σας όλη την ημέρα, θα μπορούσατε να ανεβάσετε το περιεχόμενό σας και στους γύρω τοίχους, για να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο ή ακόμα και να κάνετε κάποια εργασία. Αλλά τι συμβαίνει εάν ο «γείτονάς σας» δε θέλει να βλέπει το ίδιο περιεχόμενο με εσάς;

Η καινοτόμα ιδέα δεν είναι χωρίς τα μειονεκτήματά της, γιατί η φωτορύπανση που σχετίζεται με αυτή την ιδέα μπορεί να κάνει κάποιους επιβάτες να αισθάνονται περισσότερο από ελαφρώς ενοχλημένοι. Αν είστε κλειστοφοβικός, αυτή η ιδέα μπορεί να σας βοηθήσει, μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι είστε πιο παγιδευμένοι από ποτέ άλλοτε, χωρίς πρόσβαση σε παράθυρο. 

Δείτε αυτό το βίντεο για να μάθετε περισσότερα για το πιθανό μέλλον της τεχνολογίας των ταξιδιών: