Συναντήσαμε την Reema Al Marzooqi, Area Manager Emirates for Greece & Albania και μας μίλησε για τα νέα δρομολόγια της Emirates, τις καινούριες συνεργασίες της εταιρείας με τις Trenitalia και Dubai Parks and Resorts, αλλά και το ενδιαφέρον της αεροπορικής προς την Ελλάδα και το ελληνικό προσωπικό.

Συνέντευξη: Ηλέκτρα Αλευρίτη

– Νέες επενδύσεις, νέες στρατηγικές συνεργασίες, νέα Βoeing, από τη στιγμή που το A380 ήρθε το καλοκαίρι στην Αθήνα. Τι άλλο να περιμένουμε από την Emirates; Υπάρχει κάτι άλλο να μας εκπλήξει;
Ως αεροπορική, πρέπει να είμαστε εναρμονισμένοι με ό,τι συμβαίνει στη διεθνή αρένα των αερομεταφορών και αντίστοιχα με τις τοπικές αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε. Παραμένουμε προσεκτικοί, αξιολογώντας συνεχώς τις ανάγκες των Ελλήνων επιβατών και αναμένουμε συνεχή μελλοντική ανάπτυξη στην Ελλάδα με την Emirates. Σε διεθνές επίπεδο, νέες υπηρεσίες έχουν ήδη ανακοινωθεί για το 2018, με δύο ακόμα συνδέσεις στη Γαλλία, στη Λυών και στο Παρίσι, 4 ακόμα πτήσεις στην Ολλανδία και νέες συνδέσεις όπως Σαντιάγκο – Σάο Πάολο, στο Στάνστεντ του Λονδίνου και τη σύνδεση Μπαλί – Oκλαντ. Τον Οκτώβριο, θα ανακοινώσουμε επίσης τη νέα σύνδεση Ντουμπάι – Εδιμβούργο, που αποτελεί τον δεύτερο προορισμό της Emirates στη Σκωτία, μετά τη Γλασκώβη. Επίσης, είμαστε αισιόδοξοι για τη νέα πτήση κοινού κωδικού με τη flydubai, που συνδέει το Ντουμπάι με τη Θεσσαλονίκη. Η νέα πτήση προσφέρει απευθείας σύνδεση στον Αραβικό Κόσμο και σε άλλους διεθνείς προορισμούς παγκοσμίως μέσω της flydubai σε συνεργασία με την Emirates. Η φετινή συνεργασία κοινού κωδικού με τη flydubai ακολουθήθηκε από δύο ακόμα εκπληκτικές συνεργασίες: τη συνεργασία με την Trenitalia, το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο της Ιταλίας, που επιτρέπει στους επιβάτες της Emirates, από το διεθνές της δίκτυο, να ανακαλύψουν νέους προορισμούς σε όλη την Ιταλία. Επίσης, συνεργαστήκαμε με το Dubai Parks and Resorts για ένα αποκλειστικό πάσο που επιτρέπει στους πελάτες μας να επισκεφθούν και να μείνουν στο Ντουμπάι με τις οικογένειές τους, ανακαλύπτοντας μία σειρά εκπτώσεων και ειδικών προσφορών. Επιπρόσθετα, ανανεώσαμε πρόσφατα τα αποκλειστικά «amenity kits» της Πρώτης και της Διακεκριμένης Θέσης, προσφέροντας ανανεωμένα προϊόντα πολυτελείας για μία πιο άνετη ταξιδιωτική εμπειρία. Τα νέα προϊόντα προέρχονται από τις νέες συνεργασίες μας με τη BYREDO skincare και τη Bowers & Wilkins αλλά και τον μακροχρόνιο συνεργάτη μας, τη Bulgari. Η Emirates παρακολουθεί συνεχώς τις τάσεις και θα συνεχίσει να προσπαθεί να δημιουργεί μία αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία για τους επιβάτες σε όλες τις κατηγορίες θέσεων.

– Πώς βλέπετε τον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό από την Ελλάδα; Στο μέλλον σκέφτεστε να αυξήσετε τα δρομολόγιά σας από την Αθήνα ή να εντάξετε κι άλλες πόλεις; Ήδη, η flydubai ξεκίνησε τις απευθείας πτήσεις της από Θεσσαλονίκη προς Ντουμπάι.
Η Ελλάδα για εμάς είναι ένας προορισμός για όλο τον χρόνο και πιστεύουμε ότι οι ευκαιρίες που υπάρχουν για την Emirates και γενικώς για την αγορά είναι πολύ σημαντικές. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παρατηρούμε αυτό το μεγάλο ενδιαφέρον για τη σύνδεση Αθήνας – Νιούαρκ από την ανακοίνωση της το Μάρτιο του 2017, το οποίο διαφαίνεται στις κρατήσεις από και προς την Αθήνα. Από τη σύνδεση αυτή, προκύπτει μεγάλη ζήτηση και αυξημένες επιχειρηματικές δραστηριότητες καθώς και πολιτιστικές και ψυχαγωγικές συνδέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Η Ελλάδα είναι ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός και αυτή η συγκεκριμένη καθημερινή σύνδεση, συγκεκριμένα από εισερχόμενες αγορές όπως η Μέση Ανατολή, η Δυτική Ασία και οι ΗΠΑ, προσφέρει μία φανταστική επιλογή επίσκεψης στην Αθήνα. Η Αθήνα έχει ιστορικά, πολιτιστικά και άλλα μέρη για να επισκεφθεί κανείς καθώς και ως πρωτεύουσα της Ελλάδας αποτελεί τον ιδανικό κόμβο για τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ο εξερχόμενος τουρισμός της Ελλάδας επίσης αναπτύσσεται, με τους Έλληνες επιβάτες να εκφράζουν μία έντονη επιθυμία να ταξιδέψουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο. Με το Ντουμπάι ως κόμβο, η επιθυμία αυτή εύκολα εξυπηρετείται μέσω του δικτύου της Emirates των 161 προορισμών σε 86 χώρες σε όλη την υφήλιο. Επίσης, η πλειοψηφία των Ελλήνων που ταξιδεύουν για να δουν την οικογένεια και τους φίλους τους, προτιμούν τις συνδέσεις με το Νιούαρκ και το Σύδνεϋ της Αυστραλίας. Επιπρόσθετα, έχουμε δει μία αυξανόμενη τάση για επιχειρηματικά ταξίδια στο Νιούαρκ και τέλος οι υπηρεσίες της Εmirates SkyCargo έχουν βοηθήσει την ελληνική επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια της μαζί με τις εξαγωγές των ψαριών, των φρούτων και των λαχανικών προς τις ΗΠΑ.

– Πόσοι Έλληνες πέρασαν από την Emirates και πόσοι συνολικά είναι αυτή τη στιγμή; Με ποια κριτήρια επιλέγονται; Και για ποιον λόγο η Emirates δείχνει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για το ελληνικό προσωπικό;
Το διεθνές πλήρωμα Emirates αποτελείται από περισσότερες από 135 εθνικότητες, εκ των οποίων, πάνω από 400 άτομα, με περίπου 350 μέλη πληρώματος θαλάμου και πάνω από 60 πιλότους, προέρχονται από την Ελλάδα.
Το ενδιαφέρον για το ελληνικό προσωπικό προκύπτει από την προτεραιότητα της εταιρείας να κάνει τους επιβάτες της να νιώθουν οικεία εν πτήσει. Λόγω λοιπόν των αυξημένων πτήσεων από και προς την Ελλάδα, η Emirates αναζητά συνεχώς ελληνικό προσωπικό, ώστε να μιλάει τη γλώσσα των επιβατών για να εξυπηρετούνται καλύτερα αλλά και να νιώθουν τη ζεστασιά της μητρικής τους γλώσσας.