Ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου επενδύει στην Ελλάδα, φέρνοντας την αιγυπτιακή φιλοξενία πιο κοντά αδιάκοπα τα τελευταία 60 χρόνια.

Mία από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, η Egyptair έχει πίσω της μια ιστορία πάνω από 85 ετών παροχής άριστης και ανταγωνιστικής εξυπηρέτησης και πραγματικής αιγυπτιακής φιλοξενίας στους πελάτες.
Σήμερα, το δίκτυο της Egyptair καλύπτει περισσότερους από 80 προορισμούς σε 70 χώρες. Αξιοποιώντας και το δίκτυο της Star Alliance από τον Ιούλιο του 2008, οι επιβάτες της Egyptair μπορούν να ταξιδέψουν σε περισσότερους από 1.200 προορισμούς σε 192 χώρες. Κάθε χρόνο, η Egyptair μεταφέρει συνολικά πάνω από 13 εκατομμύρια επιβάτες. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του δικτύου της και της ανταπόκρισης στις ανάγκες του ταξιδιωτικού κοινού, η Egyptair πρόσθεσε πρόσφατα στο δίκτυό της πτήσεις προς το Τόκυο, τη Βεγγάζη, τη Μόσχα, το Ερμπίλ του Ιράκ, το Χονγκ Κονγκ και σύντομα τη Σαγκάη.
Η στρατηγική της Egyptair επικεντρώνεται στη βελτίωση και την ανάπτυξη του δικτύου, το σχέδιο ανάπτυξης του στόλου και τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών, ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι επιβάτες απολαμβάνουν μία πραγματικά μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.
Ο στόλος της Egyptair αποτελείται σήμερα συνολικά από 80 αεροσκάφη, (συμπεριλαμβανομένων δέκα 777-300ER και επτά 777-200rs). Η Egyptair προχωρά ήδη σε ένα πρόγραμμα σημαντικής αύξησης του στόλου της με στόχο να φτάσει τα 125 αεροσκάφη μέχρι το 2025. Ήδη, η εταιρεία έχει παραγγείλει τα παρακάτω 45 νέα αεροσκάφη, συγκεκριμένα 24 Airbus 220, 6 Boeing 787 Dreamliner και 15 Airbus 320neo.
Ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου ιδρύθηκε στις 7 Μαΐου του 1932 με έδρα το Κάιρο, ως η πρώτη αεροπορική εταιρεία στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Υπήρξε η έβδομη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως που εντάχθηκε στην ΙΑΤΑ. Στις 17 Ιουλίου 2008, η Egyptair εντάχθηκε στο δίκτυο της Star Alliance, της μεγαλύτερης αεροπορικής συμμαχίας παγκοσμίως, με σκοπό να προσφέρει στους πελάτες της περισσότερες επιλογές αεροπορικών συνδέσεων και πιο άνετα ταξίδια. Η Egyptair είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία μέλος του δικτύου της Star Alliance με έδρα τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
Η Egyptair είναι μία κρατική επιχείρηση, που διευθύνεται σήμερα από μία επαγγελματική ομάδα με μεγάλη εμπειρία στις αερομεταφορές και τον τουρισμό. Η εταιρεία επανήλθε στην κερδοφορία το 2016, πολύ νωρίτερα από τον στόχο που είχε τεθεί. Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στον εξορθολογισμό του κόστους αλλά –κυρίως– χάρη στην αύξηση της επιβατικής κίνησης. Το 2017 ο αριθμός των επιβατών ξεπέρασε τα 13 εκατομμύρια, ενώ το 2018 αναμένεται αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 10%.


Η Egyptair έχει την πραγματική αιγυπτιακή φιλοξενία και την εξυπηρέτηση του πελάτη στο DNA της. Επιδιώκει να πετάει σε βολικές ώρες και παρέχει μία σειρά από κίνητρα στους πελάτες της μέσω προγραμμάτων ειδικών προσφορών για τακτικούς επιβάτες. Επιπλέον, οι επιβάτες μπορούν να ταξιδεύουν με δύο δωρεάν αποσκευές βάρους 23 κιλών η κάθε μία στην οικονομική θέση και δύο δωρεάν αποσκευές βάρους 32 κιλών η κάθε μία εάν πετούν με business class. Η Egyptair είναι μία από τις πολύ λίγες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο που προσφέρει στους επιβάτες της άνετα καθίσματα με τη μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των καθισμάτων σε όλο το αεροσκάφος και όχι μόνο στην business class, προκειμένου να έχουν ένα χαλαρωτικό ταξίδι. Ταυτόχρονα, όλα τα καθίσματα στα αεροσκάφη της είναι εξοπλισμένα με οθόνες με πρόσβαση στο Internet μέσω Wi-Fi και δυνατότητα χρήσης κινητού τηλεφώνου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στους επιβάτες που κάνουν στάση μεταξύ έξι και δέκα ωρών στο Κάιρο, η Egyptair προσφέρει τη χρήση ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων για τη διάρκεια της ενδιάμεσης στάσης ή μία ελεύθερη περιήγηση στο Κάιρο, τον Νείλο και τις Πυραμίδες.
Η Ελλάδα ήταν από τους πρώτους προορισμούς εξωτερικού της Egyptair. Η εταιρεία συνδέει την Ελλάδα με την Αίγυπτο εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια.
Ο διευθυντής του τοπικού γραφείου της εταιρείας στην Αθήνα, Salah Tawfik, σχολιάζει στην εφημερίδα Airnews: «Βλέπουμε την Egyptair σαν την πύλη της Ελλάδας προς την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και πιο μακριά. Τα τελευταία 60 χρόνια συνδέουμε δύο διαφορετικούς πολιτισμούς που έπαιξαν σπουδαίο ρόλο κατά τη διάρκεια των αιώνων για την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Οι δύο λαοί μας έχουν παραδοσιακά στενές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας και μέρος της αποστολής της εταιρείας μας είναι να βοηθήσει στην ενίσχυση αυτών των καλών σχέσεων. Γι’ αυτό λέμε ότι η Egyptair είναι μία αεροπορική εταιρεία «κοντά στην καρδιά σας». Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τον ρόλο μας στην Ελλάδα και προσωπικά αισθάνομαι πολύ περήφανος που είμαι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας».
Πέρυσι, περισσότεροι από 112.000 επιβάτες ταξίδεψαν με τις δύο καθημερινές πτήσεις της Egyptair από την Αθήνα στο Κάιρο ή την Αλεξάνδρεια και αντίστροφα.


Η απόφαση της εταιρείας να εντάξει ξανά στις πτήσεις της τη διαδρομή Κάιρο – Σαντορίνη το 2017 αποδείχθηκε πολύ επιτυχημένη. Πραγματοποιήθηκαν 95 εποχιακές πτήσεις τσάρτερ που μετέφεραν μεγάλο αριθμό τουριστών από την Αίγυπτο απευθείας στο κέντρο των Κυκλάδων. Η επιτυχία της κίνησης αυτής ώθησε την εταιρεία να εξετάσει την επέκταση των πτήσεων και στη Μύκονο, έναν άλλο σημαντικό τουριστικό προορισμό. Σήμερα, η Egyptair έχει ένα πενταετές σχέδιο που εστιάζει στην ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελλάδα διευρύνοντας τις δραστηριότητές της και σε άλλες πόλεις και νησιά της χώρας μας.
Πέρα από την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, η Egyptair Ελλάδας έχει μία σημαντική συμβολή στην ελληνική οικονομία γενικότερα. Περίπου το 30% των ακαθάριστων εσόδων της εταιρείας επιστρέφει στην ελληνική οικονομία μέσω μισθών, ασφαλιστικών εισφορών, φόρων κλπ. Παρά την οικονομική κρίση και την ύφεση στην ελληνική αγορά και τους ελέγχους κεφαλαίου κατά τα τελευταία χρόνια, η Egyptair ενίσχυσε τη συμβολή της στην ελληνική οικονομία και διατήρησε τον αριθμό των εργαζομένων της.
Ο Salah Tawfik συμπληρώνει: «Η παρουσία μας στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια δεν μας επιτρέπει να εφησυχάσουμε. Αναζητούμε συνεχώς νέες ευκαιρίες και τρόπους να αυξήσουμε τις υπηρεσίες μας προς το ελληνικό κοινό, να ενισχύσουμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα στη χώρα και τελικά να δυναμώσουμε τους φιλικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου».