Στην πιο ουσιαστική φάση περνούν πλέον οι παρεμβάσεις της Fraport στο αεροδρόμιο της Ρόδου, το οποίο από την επόμενη τουριστική σεζόν, θα υποδέχεται ανανεωμένο τους επισκέπτες και θα τους παρέχει αισθητά αναβαθμισμένες υπηρεσίες, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr.

Οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν από τις 15 Οκτωβρίου από τον παλιό τερματικό σταθμό, καθώς θα αρχίσει να μειώνεται σταδιακά η συχνότητα των πτήσεων. Θα αντικατασταθούν πλήρως οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, οι καλωδιώσεις και οι ηλεκτρολογικοί πίνακες. 

Η σημαντικότερη και μεγαλύτερη παρέμβαση αφορά όμως στην αντικατάσταση του συστήματος κλιματισμού, το οποίο είχε συντηρήσει η Fraport με το που ανέλαβε τη διαχείριση των περιφερειακών αεροδρομίων βελτιώνοντας αισθητά τη λειτουργία του. Πλέον όμως, η διαχειρίστρια εταιρεία εξοπλίζει το αεροδρόμιο Ρόδου με υπερσύγχρονο σύστημα κλιματισμού αποτρέποντας έτσι τον κίνδυνο να «κρασάρει» το παλιό και ταλαιπωρημένο σύστημα. Παράλληλα, θα αντικατασταθούν οι τέσσερις παλιοί ταινιοδιάδρομοι με ολοκαίνουριους και θα τοποθετηθεί ένας επιπλέον, με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών. Εκτός όλων αυτών, θα τοποθετηθούν αυτοματοποιημένα συστήματα διαχείρισης αποσκευών.

Στο χώρο των αναχωρήσεων τώρα, η Fraport θα εφαρμόσει το “Open Gate Concept”. Δεν θα υπάρχουν ξεχωριστοί χώροι αναμονής σε κάθε πύλη, αλλά όλος ο χώρος αναχωρήσεων θα είναι ένα ενιαίο lounge όπου οι επιβάτες των πτήσεων θα περνούν ευχάριστα το χρόνο τους μέχρι να επιβιβαστούν στα αεροσκάφη. Μέχρι τον Απρίλιο του 2019, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Και στο νέο τερματικό σταθμό θα πραγματοποιηθεί όμως μία σειρά από παρεμβάσεις. Θα αντικατασταθούν τα συστήματα διαχείρισης αποσκευών και θα πραγματοποιηθούν εργασίες καλλωπισμού. Οι εργασίες θα επεκταθούν και στον εξωτερικό χώρο ενώ θα διαμορφωθούν και οι χώροι στάθμευσης έτσι ώστε να εξασφαλιστούν περισσότερες θέσεις και να επιτευχθεί η ομαλή ροή των οχημάτων.

Τέλος, θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες παρεμβάσεις στο χώρο στάθμευσης αεροσκαφών που φθάνει τα 80.000 τμ. Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου υπολογίζεται ότι θα δεχθεί φέτος περισσότερους από 2,2 εκατ. επιβάτες. Με τις παρεμβάσεις που θα ολοκληρωθούν μέχρι την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν, πρόκειται να εξασφαλιστεί ένα υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών ενώ και από αισθητικής σκοπιάς, το αεροδρόμιο θα είναι σαφώς αναβαθμισμένο. Κυρίως όμως θα είναι έτοιμο να διαχειριστεί ακόμη μεγαλύτερους αριθμούς επιβατών.