Εγκρίθηκε η αγορά 27 νέων αεροσκαφών μικρών και μεσαίων αποστάσεων από το Εποπτικό Συμβούλιο της Deutsche Lufthansa AG. 

Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του συμβουλίου θα οριστικοποιηθούν άμεσα οι τελικές παραγγελίες για 24 Airbus A320neo και τρία A321neo. Με την κίνηση αυτή ο Όμιλος Lufthansa εξασφαλίζει το απαραίτητο μέγεθος του στόλου για την κάλυψη της ζήτησης τα επόμενα χρόνια. Αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, πως η απόφαση αυτή έρχεται ως επακόλουθο των θετικών εξελίξεων στην αγορά και της αύξησης των κερδών του Ομίλου. Η συνολική αξία της επένδυσης ανέρχεται περίπου σε τρία δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε τιμές καταλόγου.

Συνολικά, ο Όμιλος έχει προχωρήσει σε παραγγελίες για 149 αεροσκάφη τύπου A320neo και A321neo, 13 εκ των οποίων έχουν ήδη παραληφθεί και πετούν με τα χρώματα της Lufthansa.

Όσον αφορά, τα 27 νέα αεροσκάφη A320neo και A321neo θα παραδοθούν το 2023 και το 2024. Τα 10 από αυτά προορίζονται για τον στόλο της SWISS, ενώ τα υπόλοιπα θα απορροφηθούν από τις άλλες αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου. Η παραγγελία αφορά τόσο αεροσκάφη με κινητήρες Pratt & Whitney (PW1100G), όσο και με κινητήρες LEAP-1A από την CFM International. Έτσι, η οικογένεια των “Neo” του Ομίλου Lufthansa θα συνεχίσει να περιλαμβάνει τους δύο τύπους κινητήρων σε περίπου ίσες αναλογίες.

Επισημαίνεται, πως οι πρωτοποριακές τεχνολογίες κινητήρων της Pratt & Whitney και της CFM International, καθώς και τα αεροδυναμικά φτερά (sharklets) με τα οποία είναι εξοπλισμένα τα αεροσκάφη, μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση καυσίμων κατά 20% ανά επιβατοχιλιόμετρο.

Τέλος, όπως όλα τα αεροσκάφη της οικογένειας A320 τoυ στόλου της Lufthansa, τα A320neo και A321neo φέρουν γεννήτριες στροβίλων για τη μείωση του θορύβου. Η απογείωση ενός A320neo παράγει περίπου 50% λιγότερο θόρυβο συγκριτικά με άλλα αεροσκάφη του ίδιου τύπου.