Η υπηρεσία Google Maps ανανέωσε τις εικόνες που είχαν δημιουργήσει ποικίλα σχόλια, αναφορικά με το αν το αεροσκάφος της Malaysian Airlines, που εξαφανίστηκε το 2014, συνετρίβη στη ζούγκλα της Καμπότζης.

O βρετανός παραγωγός βίντεο Ίαν Ουίλσον υποστήριξε ότι είχε βρει το σημείο όπου είχε συντριβεί το αεροσκάφος MH370 της Malaysian Airlines, το οποίο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2014, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Google Maps.Η θεωρία αυτή αμφισβητήθηκε έντονα, καθώς ορισμένοι ειδικοί υποστήριξαν ότι θα μπορούσε να είναι απλώς ένα άλλο αεροπλάνο που περνούσε από το σημείο, σύμφωνα με το sputniknews.gr.

Η υπηρεσία της Google όμως τελικά ανανέωσε τις δορυφορικές εικόνες από το συγκεκριμένο σημείο της Καμπότζης, το οποίο είχε εντοπίσει ο Ίαν Ουίλσον.

Το αεροπλάνο πάντως παρέμενε στο ίδιο σημείο σε εικόνες που είχαν καταγραφεί το 2015 και το 2017 (σύμφωνα με τα στοιχεία τoυ Google Maps), τα οποία διαψεύδουν τη θεωρία ότι η επρόκειτο για αεροπλάνο που κινείται στην περιοχή.

Πάντως, ο Ουίλσον προετοιμάζεται για μια αποστολή στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς συνεχίζει να πιστεύει ότι έχει βρει το σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος το 2014. Σύμφωνα με την Daily Star, ο ίδιος και ο αδελφός του, σκοπεύουν να αναζητήσουν το αεροσκάφος στη ζούγκλα της Καμπότζης, όπου οι ίδιοι είναι πεπεισμένοι ότι βρίσκεται.

Η πτήση MH370 της Malaysian Airlines με 239 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 8 Μαρτίου του 2014 κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

Ύστερα από χρόνια ερευνών, τελικά τον Ιούλιο του 2018 η κυβέρνηση της Μαλαισίας παραδέχτηκε ότι δεν γνώριζε τι συνέβη στο αεροσκάφος. Πάντως, η ερευνητική ομάδα, στην αναφορά της υποστήριζε ότι ήταν λίγες οι πιθανότητες να είχε παρουσιαστεί τεχνικό πρόβλημα ότι οι κινήσεις των δύο πιλότων δεν υποδείκνυαν κάποια κακόβουλη πρόθεση.