Η Travelport ανακοίνωσε, ότι κέρδισε τον διαγωνισμό της Air India, ως μοναδικού φορέα για την παροχή διανομής περιεχομένου των πτήσεων της στην εγχώρια αγορά της αεροπορικής εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η σύμβαση που δόθηκε στην Travelport ήρθε μετά από μια ολοκληρωμένη διαδικασία υποβολής προσφορών και θα αρχίσει να ισχύει από τον Νοέμβριο του 2018 και θα εφαρμοστεί πλήρως μέχρι τα τέλη του 2019. Η συμφωνία επιβεβαιώνει τη συνέχιση της ανάπτυξης της Travelport Rich Content and Branding, η οποία χρησιμοποιείται πλέον από περισσότερες από 270 αεροπορικές εταιρείες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Air India είναι ο αερομεταφορέας της Ινδίας με ηγετική θέση στις διεθνείς και εγχώριες επιχειρήσεις. Είναι μέλος της Star Alliance, πρωτοπόρος του κλάδου πολιτικής αεροπορίας της Ινδίας και είναι η πρώτη τακτική αεροπορική εταιρεία στην Ινδία, απολαμβάνοντας μια πλούσια κληρονομιά άνω των 85 ετών.

Από την άλλη η Travelport γνώρισε ταχεία ανάπτυξη στην Ινδία τα τελευταία χρόνια μετά από την απόκτηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από τα μεγαλύτερα online ταξιδιωτικά πρακτορεία όπως το MakeMyTrip, το Ibibo, το Yatra, το EaseMyTrip και το ClearTrip, καθώς και τη συνεργασία με τα μεγαλύτερα εταιρικά ταξιδιωτικά γραφεία και τους νεοεισερχόμενους στο ταξιδιωτικό τομέα όπως το PayTM. Η Travelport έχει επίσης επεκταθεί και στις ξενοδοχειακές ομάδες και aggregators στην Ινδία, όπως οι Oberoi, Taj, Treebo και Trident.

Ο Pradiep Singh Kharola, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Air India, δήλωσε:

«Η Air India είναι στην ευχάριστη θέση να απονείμει αυτή τη σημαντική σύμβαση στην Travelport. Σε γραπτές παρατηρήσεις και σε συζήτηση με την ομάδα τους, η εταιρεία κατέδειξε σαφή κατανόηση των αναγκών μας και παρουσίασε εντυπωσιακά τεχνολογικά και οικονομικά μέσα. Δεδομένου ότι κάνουμε τη μετάβαση στην Travelport, ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες μας στην Ινδία και στο εξωτερικό».

Ο Gordon Wilson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Travelport, σχολίασε ότι:

 «Η Travelport έχει την χαρά να έχει επιλεγεί από την Air India για την παροχή αυτών των υπηρεσιών έπειτα από διαγωνισμί με τους ανταγωνιστές μας και την αυστηρή εξέταση από την ομάδα της αεροπορικής. Προσβλέπουμε στην εφαρμογή της συμφωνίας και στην παροχή υπηρεσιών παγκόσμιας κλάσης στην αεροπορική εταιρεία».