Κεραυνός χτύπησε το ιδιωτικό τζετ, Falcon 7X, ενώ κατευθυνόταν προς το Άμστερνταμ και μετέφερε το πριγκιπικό ζευγάρι, τον Χάρι και τη Μέγκαν.Το περιστατικό συνέβη στις 21 Σεπτεμβρίου, αλλά έγινε γνωστό μόλις χθες.

Συγκεκριμένα, ο κεραυνός χτύπησε στο ρύγχος κοντά στα συστήματα πλοήγησης του αεροπλάνου. Ωστόσο, το αεροπλάνο δεν υπέστη σοβαρή βλάβη και κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, χωρίς να έχει τραυματιστεί κανείς.

Οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών και των ελέγχων ασφαλείας στο αεροσκάφος διήρκεσαν για εννέα ημέρες, πριν μπορέσει να πετάξει ξανά.

Το ζευγάρι είχε πάει στην ολλανδική πρωτεύουσα καθώς ήταν προσκεκλημένο στο πάρτι ενός λονδρέζικου κλαμπ που άνοιγε το υποκατάστημά του στο Άμστερνταμ.