Η Ryanair ανακοίνωσε, ότι έχει υπογράψει συμφωνία με την Πορτογαλική ένωση πιλότων SPAC, η οποία θα προβλέπει συμφωνίες παλαιότητας και μεταφοράς βάσης, ώστε να καλύπτει όλους τους άμεσα απασχολούμενους πιλότους της Ryanair στην Πορτογαλία.

Οι διαπραγματεύσεις με την SPAC σχετικά με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, σύμφωνα με το Πορτογαλικό δίκαιο και τις τοπικές συμβάσεις θα αρχίσουν πριν από τα τέλη Οκτωβρίου.

Η Ryanair υπέγραψε επίσης την περασμένη εβδομάδα παρόμοιες συμφωνίες με τη BALPA στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ANPAC στην Ιταλία που καλύπτει όλους τους άμεσα απασχολούμενους πιλότους της Ryanair στις χώρες αυτές. Μετά από διαπραγματεύσεις στη Μαδρίτη, η Ryanair αναμένει επίσης να υπογράψει σύντομα μια συμφωνία αναγνώρισης με την Ισπανική ένωση πιλότων SEPLA, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για ταχείες διαπραγματεύσεις για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ο Chief People Officer, της Ryanair, Eddie Wilson δήλωσε:

«Αυτές οι συμφωνίες, που υπογράφηκαν με τις ενώσεις των πιλότων μας στην Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και σύντομα στην Ισπανία αποδεικνύουν τη σημαντική πρόοδο που σημειώνουμε στη σύναψη συνδικαλιστικών συμφωνιών με το προσωπικό μας στις μεγάλες αγορές της ΕΕ.

Οι πιλότοι της Ryanair και το πλήρωμα θαλάμου επιβατών αναγνωρίζουν ότι απολαμβάνουν καλύτερες αμοιβές, καλύτερα προγράμματα και σημαντικά καλύτερη ασφάλεια εργασίας από ότι οι αντίστοιχες αεροπορικές εταιρείες της ΕΕ. Από τη μεριά μας αναγνωρίζουμε και εργαζόμαστε με τα συνδικάτα για τη σύναψη συμφωνιών που αφορούν τα μεγάλα ζητήματα που προκαλούν ανησυχία στους πιλότους και το πλήρωμά μας σε όλες τις μεγάλες αγορές της ΕΕ.

Αναμένω ότι αυτές οι συμφωνίες στην Ισπανία και ειδικότερα στην Πορτογαλία θα ενθαρρύνουν τα σωματεία των μελών του πληρώματος θαλάμου επιβατών και ότι στις δύο αυτές χώρες θα απομακρύνουν τους υπαλλήλους ανταγωνιστικών αεροπορικών εταιρειών (οι οποίοι εμποδίζουν την πρόοδο) και να συνάψουν γρήγορα τις συμφωνίες πληρώματος θαλάμου, όπως απαιτεί το Πορτογαλικό και το Ισπανικό πλήρωμα καμπίνας».