Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Ponant, Le Lapérouse, ολοκλήρωσε τα δρομολόγια του στην Ελλάδα και σάλπαρε την Παρασκευή για τη Ρώμη. Θα συνεχίσει τα ταξίδια του στον κόσμο, μέχρι ότου επιστρέψει ξανά στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019.

Το Le Lapérouse εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2018, κόστισε 150 εκατ. ευρώ και το πρώτο ταξίδι ήταν ο γύρος της Ισλανδίας. Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο είναι 110 μέτρα και ανήκει στην κατηγορία Explorers. Το μέγεθός του του επιτρέπει να τελεί δρομολόγια σε μέρη, όπου τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια δεν μπορούν να προσεγγίσουν.

Τα δρομολόγια που συνήθως κάνει είναι στους Πόλους, στον ποταμό του Αμαζονίου, στη Σικελία, στις Σεϋχέλλες, στα ελληνικά νησιά και περνάει και από τον Ισθμό της Κορίνθου.
Διοργανώνονται θεματικά ταξίδια εξερεύνησης, πολιτιστικά και γευσιγνωσίας. Συνήθως διοργανώνει εβδομαδιαίες κρουαζιέρες, αλλά ωστόσο μπορεί να διοργανώσει και δυο ή τριών εβδομάδων ανάλογα με το δρομολόγιο (π.χ. Τα ταξίδια στην Ανταρκτική διαρκούν τρεις εβδομάδες). «Συνδυάζει την ανακάλυψη και την περιπέτεια με την άνεση. Σου προσφέρει την εμπειρία του private yaghts» σχολίασε ο διευθυντής πωλήσεων παγκοσμίως, Stephen Winter.

Συνολικά αποτελείται από 7 ορόφους. Στον έβδομο όροφο είναι το γυμναστήριο, το σπα, η σάουνα και το κομμωτήριο. Στους υπόλοιπους ορόφους είναι οι καμπίνες, το εστιατόριο, το στούντιο που εκθέτονται οι φωτογραφίες που τραβούν οι επιβάτες, η πισίνα κ.ο.κ. Επίσης, για τους επιβάτες υπάρχουν 10 ταχύπλοα ZODIAC, τα οποία μπορούν να τα ενοικιάσουν δωρεάν για να κάνουν πιο εξειδικευμένες βόλτες.

Παράθυρο στο βυθό
Εάν για κάτι ξεχωρίζει το Le Lapérouse, τότε αυτό σίγουρα είναι το lounge με τα παράθυρα που βλέπουν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο σχεδιασμός του σαλονιού «Blue Eye», μοιάζει σαν να βρίσκεστε μέσα στο στόμα μία φάλαινας. Δύο μεγάλα παράθυρα σας επιτρέπουν να εξερευνήσετε το βυθό, ενώ η lounge μουσική σας βοηθά να χαλαρώσετε.